In Agenda webinars

Ben je in het bezit van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de live webinars volgen. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

Wat moet je als HR professional weten over organisatieontwerp en -inrichting? – pakket Op het werk
13 oktober 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

organisatie-ontwerp

HR afdelingen krijgen regelmatig te maken met projecten die raken aan organisatieontwerp en –inrichting. Dit webinar is bedoeld als inleiding over dit onderwerp. We zullen vragen behandelen zoals:

  • wat is eigenlijk organisatieontwerp?
  • welke modellen zijn er op dit gebied?
  • zijn oude modellen zoals die van Mintzberg nog bruikbaar?
  • zijn nieuwe modellen zoals Holacracy slechts een hype?
  • welke aanpakken zijn er mogelijk voor een organisatieontwerp project?
  • hoe betrek ik op de juiste manier medewerkers bij een nieuw organisatieontwerp?

Spreker Jeroen van Bree
Jeroen ondersteunt managers en bestuurders bij het ontwerpen en inrichten van hun organisatie. Naast zijn twintig jaar advieservaring, brengt hij ook de laatste academische inzichten op het vlak van organisatieontwerp mee. Daarnaast is Jeroen vicevoorzitter van het European Organisation Design Forum, de Europese vakvereniging van organisatieontwerpers.

Eerste hulp bij btw-aangifte – pakket Management
13 oktober 2016 van 13.30 tot 14:00 uur

btw-aangifte

Deze maand moet je als ondernemer de btw-aangifte doen. Voor veel ondernemers een noodzakelijk kwaad. In dit webinar stippen we de belangrijkste aandachtspunten aan. Ook geven we praktische tips en vertellen we wat je kunt doen om de belasting die je moet betalen, te beperken.

Vragen die in dit webinar aan bod komen, zijn:

  • Zakendoen met buitenland: hoe zit het met de btw?
  • Representatiekosten en relatiegeschenken: wel of niet aftrekbaar?
  • Inhuren van zzp’er: wanneer mag ik btw verleggen?

Spreker Marloes van Driel
Marloes is financieel adviseur bij online boekhouder Thinq. In deze rol verzorgt zij de complete boekhouding voor ondernemers die zich niet op hun administratie willen focussen. Marloes is volledig op de hoogte van de fiscale kansen voor ondernemers en fungeert als vraagbaak voor allerhande ondernemersvragen.

Aandachtspunten bij aanvraag WBSO – pakket Management
19 oktober 2016 van 13.30 tot 14:00 uur

Als ondernemer kun je de kosten voor research en development (R&D) met WBSO (Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk) verlagen. Bijvoorbeeld voor het ontwikkelen van technisch nieuwe producten, processen en programmatuur. De WBSO is een fiscale stimuleringsregeling waarmee je (loon)kosten voor R&D-projecten compenseert. Bedrijven die medewerkers in dienst hebben die zich bezighouden met dergelijke technische ontwikkelingen komen in aanmerking voor de subsidie.

Tijdens dit webinar worden de voordelen van de subsidieregeling uitgelegd, maar wordt ook verteld waar je aan moet voldoen nadat de subsidie is toegekend.

Spreker Manja Oude Middendorp-Westendorp
Manja is subsidieadviseur bij Subsidiefocus. In deze rol ondersteunt zij ondernemers bij het in kaart brengen van subsidiekansen, het opstellen en indienen van aanvragen en de afwikkeling en begeleiding van de administratie.

Bedrijf kopen of verkopen: van idee tot overdracht – pakket Management
24 oktober 2016 van 13.30 tot 14:00 uur

De aan- of verkoop van een onderneming is niet iets wat je dagelijks doet en binnen een maand regelt. Er komt veel bij kijken op juridisch, financieel, administratief en organisatorisch gebied. Ook de emotionele factoren mogen niet onderschat worden. Denk je erover om over een aantal jaar met je organisatie te stoppen? Of heb je juist interesse om een organisatie over te nemen? Met dit webinar krijg je inzicht in de processen die hierbij komen kijken. Aan bod komt welke stappen u moet doorlopen, wat de belangrijkste aandachtspunten zijn en welke valkuilen u moet vermijden.

Het webinar is onderdeel van een reeks. In het volgende webinar op maandag 7 november behandelen we de waardering van de onderneming en op donderdag 24 november gaan we in op de juridische aspecten bij bedrijfsaankoop of -verkoop.

Spreker Gert-Jan van den Berg
Gert-Jan is senior corporate finance adviseur bij ABAB Accountants en Adviseurs. In deze rol adviseert hij bedrijven over de koop, verkoop of fusie van hun organisatie.

Werken vanuit sociale netwerk strategieën; deskundigen buitenspel?! – pakket Jeugdzorg
25 oktober 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

Hoe kunnen we samenwerken met ouders, kinderen, hun familie en hun sociaal netwerk? En hoe houden zij de regie over hun eigen leven, zelfs in situaties waar dat niet mogelijk lijkt omdat er een maatregel is? In dit webinar laten we je zien hoe het werken vanuit sociale netwerk strategieën de familie en hun sociaal netwerk betrokken kunnen zijn bij het hulpverleningsplan. Daarbij maken ouders, kinderen, familie en het sociale netwerk samen keuzes, bepalen ze samen de koers en werken ze samen aan een actieplan. In het webinar laten we je zien wat de rol van professionals hierbij is en hoe dit ook kan werken bij cliënten met een verstandelijke beperking.

Spreker Riet Portengen
Riet is expert op het gebied van sociale netwerk strategieën bij SoNeStra.

Implementatie en verandermanagement in het onderwijs – pakket Voortgezet Onderwijs
26 oktober 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Spreker Thijs Homan betrekt kennis en inzichten uit tal van wetenschapsvelden buiten het vakgebied van verandermanagement. Te denken valt hier aan de chaos- en complexiteitstheorie, de epidemiologie, sociale netwerk-dynamica en theorievorming over revoluties en collectief gedrag. Op basis van dit onderzoek heeft hij een heel andere taal ontwikkeld om organisatie-ontwikkelingsprocessen te kunnen begrijpen. Kernpunt hierbij is de verandermanagement-paradox: hoe kan ik mijn veranderresultaten bereiken als ik tegelijkertijd maar relatief weinig invloed heb op al de dynamieken die dagelijks in de organisatie gaande zijn?

Spreker Thijs Homan
Prof. dr. Thijs Homan is in zijn onderzoek en praktijkwerk al vele jaren bezig met de vraag: ‘wat gebeurt er nou eigenlijk écht als organisaties veranderen en ontwikkelen?’. Daarbij benadert hij de conventionele organisatie- en managementtheorievorming kritisch: in veel gevallen kan de dominante managementdiscours en het daarop geënte onderzoek volgens hem geen afdoende verklaring geven voor de processen en (machts)dynamieken die daadwerkelijk gaande zijn in de praktijk.

Help! De IT robots nemen mijn werk als IT professional over – pakket IT
27 oktober 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Er zijn enorm veel ontwikkelingen gaande op het gebied van IT en niemand weet hoe de werkzaamheden van IT professionals er over een aantal jaar uit zullen zien. Daarom laat Co je in dit webinar zien hoe je je het beste kunt voorbereiden op de toekomst. Er zijn verschillende frameworks voor competentie ontwikkeling die je daarbij kunnen helpen.

Spreker Co Siebes
Co Siebes is lead consultant workforce transformation bij Capgemini Academy. Hij stelt samen met klantorganisaties gewenste competentieprofielen op en ontwerpt curricula. Co adviseert ook de Europese Commissie bij de ontwikkeling en implementatie van het e-Competence Framework.

De Aanpak Duurzaam GWW in de praktijk – pakket Waterschap
31 oktober 2016 van 14:00 tot 14:30 uur

De Aanpak Duurzaam GWW zorgt ervoor dat duurzaamheid concreet wordt in (GWW-) projecten. Steeds meer publieke opdrachtgevers en opdrachtnemers gaan er mee aan de slag en ontdekken de voordelen van het werken met deze aanpak. Tijdens dit webinar wordt de Aanpak uitgelegd en vertellen we je wat je ermee kunt bereiken en hoe je er praktisch mee aan de slag kunt gaan. Hierbij wordt gebruik gemaakt van voorbeelden van waterschappen en provincies.

Spreker Meinke Schouten
Meinke Schouten heeft de handreiking Duurzaam GWW ontwikkeld in opdracht van het ministerie van I&M en de Unie van Waterschappen. Dit heeft zij gedaan op basis van haar praktijkervaringen bij diverse waterschappen.

Aanbevolen