In Agenda webinars

Ben je in het bezit van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de live webinars volgen. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

Webinarreeks SLIM!
Inschrijven kan tot 10 juni 2016

Veel mensen zoeken naar persoonlijke grip. De hoeveelheid informatie is enorm toegenomen. De druk op presteren ligt hoog en dat geeft soms stress. Je omgeving oefent continue druk op jou uit om hun prioriteiten voorrang te laten krijgen. Dagen vliegen voorbij en dit geeft je te weinig voldoening. Je wordt minder vitaal en zoekt naar koers. Je vraagt jezelf soms af: “Is dit het nou?” Herken je dit? Dan is de webinarreeks SLIM! iets voor jou. In zeven weken wordt je meegenomen door trainer Wout Plevier om meer vitaler te worden.


Reorganisatie: kaalslag of kwaliteitsimpuls? – pakket Management
De mogelijkheden in het nieuwe ontslagrecht (WWZ) om goed personeel te behouden
9 juni 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

Een reorganisatie heeft als doel om de organisatie weer toekomstbestendig te maken. Een kwalitatief goed personeelsbestand is daarbij essentieel. Maar als je bij het bepalen van de ontslagvolgorde vast zit aan het afspiegelingsbeginsel, hoe voorkom je dan dat je gedwongen afscheid moet nemen van goed presterende medewerkers op cruciale posities? In dit webinar geven we antwoord op deze en andere vragen.

Spreker Maarten Stigter
Maarten is senior juridisch adviseur en sinds bijna vier jaar werkzaam bij Berenschot. Hij is een gespecialiseerd arbeidsjurist die zich met name bezig houdt met de juridische aspecten van HRM-beleid, arbeidsvoorwaarden en beloningsvraagstukken.


Toelichting uitkomsten jaarlijkse IT Salary Survey – pakket IT
9 juni 2016 van 14:00 tot 14:30 uur

De IT Salary Survey signaleert de bewegingen op de arbeidsmarkt, meet de salarisontwikkelingen en geeft inzicht in de wensen en behoeften van werknemers in de ICT. Om deze gegevens te verzamelen voert AutomatiseringGids i.s.m. Berenschot en Ngi-NGN het jaarlijkse IT Salarisonderzoek uit. Is de opleving van de economie zichtbaar in de Nederlandse ICT-sector? Hoe liggen de verschillende salarisniveaus dit jaar? En wat beweegt ICT-ers om van werkgever te veranderen of om juist te blijven? Voor wie willen ICT-ers graag werken? En staat uw bedrijf op hun shortlist? In dit webinar worden de resultaten gepresenteerd.

Spreker Hans van der Spek
Hans is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR.


Het e-model; level je leerproces – pakket Op het werk
13 juni 2016 van 13:00 tot 13:30 uur

Ben je ook al enige tijd op zoek naar een tool waarmee je leertrajecten in organisaties succesvol kunt laten zijn? Of hoe je kunt achterhalen waarom een bepaald proces niet ging zoals je had verwacht? Dan is het nieuwe e-model iets voor jou. Door de e’s in dit model op één lijn te brengen, breng je de variabelen in beeld die noodzakelijk zijn voor een geslaagd leertraject.

Sprekers René Rol
Rene’s achtergrond loopt van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen via de Politie naar consultancy functies. Aanvankelijk bij MRG in Den Haag en sinds 10 jaar als medeoprichter en directeur/eigenaar van de Tornak Groep BV.

Spreker Mieke Posthumus
Mieke Posthumus is onderwijskundige en is continu bezig met het thema corporate leren. Haar achtergrond bij de Universiteit van Amsterdam, de Bestuursdienst in Den Haag, ziekenhuis Leyenburg en de ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat maken haar de specialist op het gebied van leren en ontwikkelen binnen organisaties.


Inspiring Workplaces die waardecreatie bevorderen – pakket Real Estate
15 juni 2016 van 13:30 tot 14:00 uur

Alle ontwikkelingen in de afgelopen jaren op het gebied van werken, maken dat we minder kantoorruimte per persoon nodig hebben. Daar tegenover staat dat er meer eisen aan diezelfde werkplek worden gesteld. Feit blijft dat huisvesting ondersteunend is aan de organisatiedoelstellingen. Hoe ga je het beste te werk bij het invullen van deze uitdaging? In dit webinar worden deze uitdagingen, met een bedrijfskundige én holistische insteek vanuit het perspectief van organisatie en mens, besproken.

Spreker René Stevens
Ir. René Stevens MBA is Algemeen Directeur Atelier V real estate B.V.. Hij is een bedrijfskundig architect met een passie voor het realiseren van gebouwen met een bijzondere balans van beleving en gebruikswaarde.


Het belang van een (levens)testament – pakket Management
20 juni 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

In een testament leg je vast wat er met je vermogen gebeurt als je komt te overlijden. Omdat je vermogen ook zonder testament, in overeenstemming met de wet, wordt verdeeld, wordt de noodzaak van een testament niet door iedereen gezien. Wie neemt er beslissingen namens jou wanneer je door een ernstig ongeval of ziekte niet meer in staat bent om dat zelf te doen? In dit webinar lichten we het belang van een testament toe.

Spreker Linda Pijpers
Linda Pijpers is jurist bij ABAB Accountants en Adviseurs en gespecialiseerd in het personen-en familierecht. In haar functie probeert zij dagelijks ondernemers en particulieren bewust te maken van het belang van een testament.


Verbinden om innovatie en duurzame waarde creatie te creëren – pakket Middelbaar Onderwijs
22 juni 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Het onderwijs moet zichzelf steeds vernieuwen om succesvol te zijn. Maar hoe doe je dat? Veel innovaties zijn ontstaan door combinaties. Samenwerken vanuit verschillende perspectieven is hierbij belangrijk. Maar ook het vermogen toevallig iets belangrijks te ontdekken. Dit wordt ook wel ‘combinatorische innovatie’ genoemd. ‘If we knew what we are doing, we wouldn’t call it innovation.’

Spreker Paul Iske
Paul Iske is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’.

Risicomanagement: van verplichting naar gewenst hulpmiddel – pakket Waterschap
27 juni 2016 – van 14:00 tot 14:30 uur

Hoe voorkom je dat risicomanagement een papieren exercitie blijft? Welke tips en trucs zijn er om het risicobewustzijn te verhogen? Hoe zorg je ervoor dat risicomanagement als hulpmiddel in het dagelijks werken wordt ervaren? Hoe blijft risicomanagement ook op de lange termijn de aandacht houden? Deze vragen behandelen we in dit webinar.

Spreker Daniela Mayan
Daniela is senior adviseur risicomanagement op zowel strategisch, programma- als projectniveau. Tevens ligt haar expertise op het gebied van procesmanagement.

Spreker Michael Sauerbier
Michael is directeur bij Cratos Risk bv. Zijn expertise ligt op  het vlak van organisatie ontwikkeling, verander-/ verbeterprocessen en project- & programmamanagement.

De positie van slachtoffers in het strafproces – Pakket Jeugdzorg
28 juni 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

De positie van slachtoffers is, sinds de Wet Terwee (1992) enorm versterkt. De verwachting is dat het slachtoffer de komende jaren een nog prominentere plaats gaat innemen in het strafrecht. Wat zegt de wet over de positie van slachtoffers in het strafproces? Wat zijn de toekomstige ontwikkelingen? Is herstelbemiddeling een specifiek recht en welke rol kan de jeugdreclassering hierin spelen?

Spreker Sandra Mast
Tijdens het webinar gaat Sandra Mast, juriste bij de het expertisecentrum William Schrikker, in op deze vragen en vertelt zij over de positie van het slachtoffer.


Cloud first: The new normal – pakket Management
30 juni 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

De cloud groeit snel uit tot een leveringsvorm voor allerlei vormen van IT en is geen nieuwe technologie meer, maar een veelgebruikt onderdeel van het dagelijks leven, zowel voor consumenten als bedrijven. Volgens Gartner reserveren bedrijven tot eind 2017 gemiddeld 40% van hun IT-budget voor de cloud en cloud-gerelateerde diensten, waarvan 22% voor public cloud-services. Maar naarmate steeds meer grote bedrijven overstappen op cloud computing, en het belang van de public cloud steeds evidenter wordt, komen CIO’s en andere senior IT-beleidsmakers onder bijzondere druk te staan. In deze context is Cloud Choice een complete serviceportefeuille van Capgemini waarin een ‘cloud-first’ benadering van de onderneming centraal staat.

Spreker Paul Kerseboom
Paul is Cloud Choice marktleider & Agile IT portfolio lead voor Apps Two NL.

Aanbevolen