In Agenda webinars

Ben je in het bezit van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de live webinars volgen. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

HR worstelt op de arbeidsmarkt – pakket Op het Werk
Hoe kijkt HR naar de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en welke initiatieven worden er ontwikkeld?
14 juli 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

Hoewel de werkloze beroepsbevolking nog altijd aanzienlijk groter is dan voor de crisis, merkt de HR professional in bepaalde sectoren dat de arbeidsmarkt aantrekt. Uit het jaarlijkse HR Trends onderzoek blijkt dat ruim één derde van de HR professionals inmiddels knelpunten ervaart bij de werving van nieuwe medewerkers. Vorig jaar had maar een kwart van de HR professionals problemen bij het ingevuld krijgen van vacatures en men had deze toename dan ook niet voorzien. In dit webinar duidt Hans van der Spek de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, zoals die door HR-professionals worden ervaren.

Spreker Hans van der Spek
Hans is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR.

Innovatiegericht aanbesteden toegepast – pakket Waterschap
Case presentatie succesvolle projecten Erasmus MC en gemeente Rotterdam.
25 juli 2016 van 14:00 tot 14:30 uur

Wat zijn de elementen die innovatiegericht aanbesteden tot een succes maken? Hebben we daarvoor de nieuwe aanbestedingswetgeving eigenlijk wel nodig? En wezenlijker misschien nog, waarom zouden we eigenlijk innovatiegericht willen aanbesteden?

Antwoorden op deze vragen komen aan bod in dit webinar aan de hand van praktische en aansprekende projectvoorbeelden die zowel op leveringen als diensten zien.

Spreker Jeroen Veenendaal
Jeroen is gespecialiseerd in Innovatie Gericht aanbesteden en inkopen. Zijn (werk)levensmotto is zowel simpel als ingewikkeld: ‘Laten we aanbesteden weer leuk en toegankelijk maken’.

Cyber security revisited, a tale on sharks and canoes – pakket Management
28 juli 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Cyber crime neemt toe. Daar kunnen we als bedrijf en individu niet meer omheen. Ook de impact van cyber crime neemt toe. Deze wordt groter, zowel in de breedte als in de diepte: steeds meer organisaties en bedrijfstakken worden daardoor geraakt en de impact van de aanvallen wordt steeds groter. Hoe gaan organisaties en individuen van Nederland reageren op deze trends in een wereld waarin IT, OT (Operational Technology) en IOT (Internet of Things) steeds dominanter worden?

Spreker Maxwell Keyte
Maxwell is verantwoordelijk voor Cyber Security binnen Capgemini voor continentaal Europa (AppsTwo). Maxwell adviseert organisaties over hun Cyber Security strategie, afhankelijk van hun huidige niveau van volwassenheid om te helpen de veiligheidsperimeter, doelstellingen en procedures vast te leggen.

Aanbevolen