In Agenda webinars

Ben je in het bezit van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de live webinars volgen. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

Het e-model; level je leerproces – Pakket Op het Werk
Reeds uitgezonden op 9 mei 2016 om 13:00u, terug te kijken via de academie

Ben je ook al enige tijd op zoek naar een tool waarmee je leertrajecten in organisaties succesvol kunt laten zijn? Of hoe je kunt achterhalen waarom een bepaald proces niet ging zoals je had verwacht? Dan is het nieuwe e-model iets voor jou. Door de e’s in dit model op één lijn te brengen, breng je de variabelen in beeld die noodzakelijk zijn voor een geslaagd leertraject. Nieuwsgierig geworden; kijk, luister en ‘praat’ mee tijdens dit webinar waarin het e-model wordt toegelicht. Op 13 juni volgt een tweede, waarin we meer ingaan op de praktische toepasbaarheid van het model.

Spreker René Rol
Rene’s achtergrond loopt van het Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen via de Politie naar consultancy functies. Aanvankelijk bij MRG in Den Haag en sinds 10 jaar als medeoprichter en directeur/eigenaar van de Tornak Groep BV.

Spreker Mieke Posthumus
Mieke Posthumus is onderwijskundige en is continu bezig met het thema corporate leren. Haar achtergrond bij de Universiteit van Amsterdam, de Bestuursdienst in Den Haag, ziekenhuis Leyenburg en de ministeries van Justitie en Verkeer en Waterstaat maken haar de specialist op het gebied van leren en ontwikkelen binnen organisaties.

Kansen op de kantorenmarkt – Pakket Real Estate
18 mei 2016 van 11:00 tot 11:30 uur

Terwijl de woningmarkt op veel plaatsen herstelt, is de kantorenmarkt nog lang niet uit het dal. De dominante thema’s zijn leegstandsbestrijding, in de praktijk bijna een moratorium op nieuwbouw van kantoren. Het gaat tegenwoordig steeds meer over transformatie van leegstaande kantoren naar met name woningen of hotels. Volgens René Buck groeien echter de kansen voor nieuwbouw van kantoren. Buck gaat in op de kernvraag: voor welke doelgroepen en op welke locaties zijn er kansen voor nieuwbouw van kantoren? Hij onderbouwt zijn verhaal aan de hand van actuele nationale en internationale rapporten en zijn ervaringen voor locatiezoekende eindgebruikers. Aan de orde komen ook de ontwikkeling van innovatiecampussen en de internationale concurrentiepositie van Nederland om meer kantoorhoudende bedrijven uit de Verenigde Staten en Azië aan te trekken.

Spreker drs. René Buck
Drs. René Buck is directeur van Buck Consultants International, één van de leidende vastgoed-, locatie- en economische adviesbureaus van Nederland. René adviseert bedrijven met hun locatiekeuze en ondersteunt ontwikkelaars en beleggers met vastgoedstrategie, markt- en haalbaarheidsanalyses, conceptontwikkeling en marketingplannen.

Gaan Talentmanagement en Leiderschap hand in hand? – Pakket Real Estate
18 mei 2016 van 13:00 tot 13:30 uur

Talenten die nu de vastgoedorganisaties instromen verwachten andere dingen van hun werk én managers dan de al zittende mensen. Zij staan anders in hun werk en hebben hoge verwachtingen. In dit webinar worden de verwachtingen gedeeld, waarna gekeken wordt naar de eisen die dit stelt aan de leiders. Welke essentiële eigenschappen heeft een goede leider nodig? Doe mee met dit webinar en ontdek wat er van een leider voor de nieuwe generatie talenten verwacht wordt.

Spreker Helma van den Berg
Helma werkt als manager business opportunities bij SPRYG Real Estate Academy. Daar zet ze haar opgedane kennis en ervaring met online leren van HEMA academie én HR dienstverlening in om de Real Estate professionals te inspireren op business- en carrièregebied. Helma heeft veel kennis van talentmanagement en generatiemanagement en een passie voor leren en ontwikkelen.

Subsidiemogelijkheden voor ondernemers – Pakket Management
18 mei 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

WBSO, MIT, EIA en praktijkleren: namen van subsidieregelingen die je misschien weleens gehoord hebt, maar je nog niet direct iets zeggen. Daarnaast bestaat misschien het misverstand dat je project niet in aanmerking komt voor subsidie of dat het aanvragen daarvan een haast onmogelijke opgave is. Er zijn echter genoeg kansen. Subsidie kan je in staat stellen om toch dat ene prototype te bouwen, nieuwe producten te ontwikkelen of te investeren op gebied van milieu of energie. Voor ondernemers in Nederland zijn er meerdere subsidiemogelijkheden. Na afloop van dit webinar weet je welke subsidiemogelijkheden er zijn en voor welke regelingen je mogelijk in aanmerking komt.

Spreker Manja Oude Middendorp-Westendorp
Manja is subsidieadviseur bij Subsidiefocus. In deze rol ondersteunt zij ondernemers bij het in kaart brengen van subsidiekansen, het opstellen en indienen van aanvragen en de afwikkeling en begeleiding van de administratie.

Nieuw tijdperk voor dga-pensioen breekt aan – Pakket Management
23 mei 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Het pensioen in eigen beheer voor directeur-grootaandeelhouders (dga’s) gaat vervallen. Voor de beëindiging van het opgebouwde pensioen worden twee fiscale alternatieven geïntroduceerd die voordelig kunnen uitpakken in de belastingheffing. Welke impact hebben deze verschillende alternatieven voor jou? En hoe ga je om met toekomstige pensioenopbouw?

In dit webinar geven we antwoord op deze vragen. We gaan in op de consequenties van de verschillende alternatieven en bespreken de overwegingen bij toekomstige manier van pensioenopbouw.

Spreker Rudie Martens
Rudie Martens is manager belasting- en pensioenadvies bij ABAB Accountants en Adviseurs. Hij is een gedreven adviseur op het gebied van de pensioenregeling voor de dga.

Regie en IT, de “lift en shift” – Pakket IT
26 mei 2016 van 16:00 – 16:30 uur

De business wordt steeds mondiger over IT en laat zich geen oor meer aannaaien door ontwikkelaars of architecten met moeilijke praatjes en jargon. Tegelijkertijd is IT volwassener, professioneler en steviger geworden. De volgende fase in het volwassen worden van de relatie tussen business en IT dient zich aan. Dit door de opkomst van Agile, de versnelling van innovaties, de adoptie van Cloud, de beweging naar Shared Service Centers en/of het uitbesteden van IT diensten. Dit vraagt om een lift van de competenties van IT én Business van uitvoering naar regie. En om een shift in focus van de Business op IT en andersom. Bepaal aan het eind van het webinar hoe jij gaat bewegen: ga je liften of shiften?

Spreker Petra Hendriksen
Petra is als manager bij Capgemini Academy voortdurend in gesprek over de veranderingen in organisaties en wat dit vraagt van de competenties van mensen. Als lead consultant Informatie Management heeft ze daarnaast ook een passie voor het verbinden van business en IT. Ze blogt over zelfsturende professionals, innovatie en professioneel ontwikkelen (o.a. met e-CF).

Sexting en Grooming: over het bespreekbaar maken van de risico’s voor kinderen en jongeren – Pakket Jeugdzorg
31 mei 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

In de huidige maatschappij is de rol van het internet en de sociale media groot. Dit brengt nieuwe risico’s met zich mee en vertaalt zich naar het opgroeien en opvoeden van kinderen en jongeren. Het vergroten van de weerbaarheid ten aanzien van deze risico’s is dus van groot belang, evenals de signalering en ondersteuning door opvoeders.

Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. De impact hiervan voor slachtoffers is enorm. Grooming is de term die we gebruiken voor digitaal kinderlokken.

Sprekers Petra Hoeve & Raoul Chocolaad
Petra en Raoul werken beiden bij Qpido, het Seksespecifiek Expertisecentrum van Spirit. Beiden zijn expert op het thema sexting en grooming en zullen tijdens dit webinar hun kennis delen. Ook geven zij handvatten om de risico’s van sexting en grooming bespreekbaar te maken en vertellen zij waar je terecht kunt voor extra ondersteuning als je je zorgen maakt over een kind dat mogelijk slachtoffer is.

Aanbevolen