In Webinar van de maand

We leven in een dynamische complexe en ingewikkelde tijd. Als je met het vliegtuig op vakantie gaat ben je medeverantwoordelijk voor klimaatverandering, wanneer je een goedkoop T-shirt koopt werk je misschien wel mee aan kinderarbeid en als je in China op de markt een stuk vlees koopt kan het zomaar zijn dat je een pandemie veroorzaakt. Het voelt daarom soms alsof we vlinders zijn die met hun gefladder een tornado kunnen veroorzaken zonder dat ze het zelf doorhebben. Veel mensen worstelen daarom met die ene vraag: Wat kan ik doen? Een vraag die alleen al ingewikkeld is omdat we sowieso al veel ballen tegelijk in de lucht moeten houden.

Het is dan ook niet voor niets dat er steeds meer aandacht is voor onderwerpen als pro-activiteit, zelfregulering, eigenaarschap, ondernemerschap, eigen regie en zelfmanagement. Wij hebben het in deze context graag over zelfleiderschap: het vermogen om ook in moeilijke omstandigheden op basis van je eigen normen en waarden zelf het heft in handen te nemen.

Om je te inspireren gaan we hierover in gesprek met Marianne Thieme, de vrouw die er de afgelopen jaren voor heeft gezorgd dat we allemaal anders zijn gaan denken over dierenwelzijn.

Over de spreker

Marianne Thieme is een Nederlandse dierenactiviste, juriste, publiciste en politica. Bijna niemand nam haar serieus toen de Partij voor de Dieren net werd opgericht. Toch heeft ze in de jaren daarna enorm veel invloed gehad op de manier waarop we allemaal over dierenwelzijn denken. Niet alleen in Nederland, maar ook ver daarbuiten.

marianne-thieme

Marianne Thieme

Kosteloos dit webinar volgen?

Door op de button hieronder te klikken kom je op de inschrijfpagina van het webinar van de maand. Daar kun je je inschrijven om iedere maand kosteloos een nieuw webinar te bekijken.

Recente Berichten