In Nieuws

In de afgelopen twee maanden hebben maar liefst 47 klanten van voedselbank Nijmegen toegang gekregen tot online trainingen van opleider SkillsTown. Het opleidingspakket bestaat uit 24 online trainingen die onderwerpen behandelen als solliciteren, Engels en Nederlands.

Mee-doen regeling

Dit initiatief kwam voort uit de mee-doen regeling binnen gemeente Nijmegen. Hiervoor heeft de gemeente €30.000,- vrijgesteld. Via deze regeling kunnen mensen met een lager inkomen via subsidie gebruik maken van extra activiteiten binnen de gemeente. Een onderdeel daarvan waren ook de online trainingen van SkillsTown. Margriet Bosma, Coördinator Klantgericht Proces Voedselbank Nijmegen:

We zijn erg blij met de samenwerking met SkillsTown. Met behulp van de online trainingen kunnen we klanten van de Voedselbank een handreiking en stimulans geven om het moeilijke leven weer kleur te geven.

Kosteloos

Het opleidingspakket wordt kosteloos aangeboden door de online opleider. Zij vinden het belangrijk dat ook mensen die minder te besteden hebben, de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Met dit gift komt SkillsTown een stap dichterbij om persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken. Matthijs Akkenaar, commercieel directeur SkillsTown licht toe:

Voor veel mensen is het vanzelfsprekend om cursussen te volgen. Soms vergeten we dat dit niet voor iedereen mogelijk is. Met behulp van dit initiatief hopen we ook deze mensen een kans te geven om zichzelf te ontwikkelen en een betere toekomst te creëren.

Over SkillsTown

SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown bedrijven, organisaties en hun medewerkers in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om hen heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase van organisatie en medewerker. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan aantrekkelijk werkgeverschap.