In Webinar van de maand

Verzuim van medewerkers kost een werkgever veel geld. Gelukkig is 80% van de verzuimende medewerkers binnen twee weken weer aan het werk. Het is daarom verleidelijk om het verzuim eerst even aan te kijken. Toch is juist de eerste periode cruciaal om langdurig verzuim te voorkomen, blijkt uit onderzoek.

In dit webinar neemt Tavita van Galen je mee in de verschillende vormen van verzuim en legt ze uit hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Bij welke verzuimvorm spreek je een periode van een time-out af en wanneer doe je dat niet? En wat kun je dan wel doen in de cruciale eerste twee weken?

Mocht de medewerker, ondanks goede verzuimbegeleiding, toch langer ziek blijven dan krijg je te maken met de Wet ter Verbetering Poortwachter. Tavita vertelt wat deze wet inhoudt en wat er van de werkgever wordt verwacht. Tenslotte krijg je een aantal tips om verzuim te voorkomen. Voorkomen is immers beter dan genezen!

  • Tavita van Galen
    Tavita van Galen

    Tavita van Galen is senior adviseur personeelsmanagement.

Kosteloos dit webinar volgen?

Door op de button hieronder te klikken kom je op de inschrijfpagina van het webinar van de maand. Daar kun je je inschrijven om iedere maand kosteloos een nieuw webinar te bekijken.

Aanbevolen