In 21st century skills, Nieuws

Op vrijdag 12 oktober lanceert online opleider SkillsTown het eerste boek over 21st century skills voor organisaties en een bijpassende escape room. Met deze bijzondere diensten wil SkillsTown organisaties laten zien wat de belangrijkste 21st century skills zijn en hoe je hier als organisatie op in kunt spelen. Het boek geeft hier uitgebreide uitleg over met het oog op organisaties en in de escape room moeten HR-teams en directies hun 21st century skills inzetten om te ontsnappen.

21st century skills in het kort

Onder 21st century skills worden die vaardigheden verstaan waarvan experts zeggen dat ze in de 21eeeuw van groot belang zijn om mee te kunnen in je werk. In het onderwijs is dit al jaren een veelgehoord begrip. SkillsTown vindt dat organisaties hier ook meer aandacht aan zouden moeten besteden en dat is de reden voor het lanceren van het boek en de escape room.

Een boek voor organisaties

Het boek met de titel “21st century skills: dé uitdaging voor iedere medewerker en iedere organisatie” is geschreven door prof.dr.ir. Kasper Boon, commercieel directeur Matthijs Akkenaar, performance consultant Danny van Heesch en CEO Hans Schuurmans van SkillsTown. Het boek behandelt de twaalf vaardigheden die tot de 21st century skills behoren en het belang hiervan voor organisaties.

Kasper Boon, chairman SkillsTown, vertelt waarom de 21st century skills steeds belangrijker worden:

Door steeds verdergaande technologische ontwikkelingen en digitalisering zullen banen verdwijnen en veranderen en zullen er nieuwe banen ontstaan. Dit vraagt om de ontwikkeling van bepaalde vaardigheden. Robotisering gaat sneller dan je denkt, dus het is voor organisaties zaak om medewerkers hier nu al op voor te bereiden.

Ontsnappen met 21st century skills

De escape room is vooral gericht op het gebruiken van de 21st century skills. Het doel is dat je samen met je HR-team of directie probeert te ontsnappen, door de twaalf vaardigheden te gebruiken. Hans Schuurmans, CEO SkillsTown en initiatiefnemer, legt uit: “In de escape room kom je erachter welke vaardigheden medewerkers al hebben, wat ze nog missen en wat het belang van elke vaardigheid is. Het is een informele manier om meer inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de individuele teamleden.”

Het boek is nu te koop bij bol.com en escape room inschrijvingen gaan via de website.

Vragen over dit bericht?

Neem contact op met SkillsTown.

Recente Berichten