In Klantervaringen, Leermotivatie, Online leren in de praktijk

Talentontwikkeling van het vaste personeel is een van de belangrijkste pijlers van Get Work. Mensen moeten zich kunnen blijven ontwikkelen en voor wie wil moet er 24/7 de mogelijkheid zijn om te leren. Om aan deze ambitie invulling te geven, is Get Work vorig jaar gestart met de Get Work Academy in samenwerking met SkillsTown. Opleidingscoördinator Tjitske Langenbach vertelt hoe Get Work deze Academy inzet:

“We gaven al fysieke trainingen, maar wilden dit ook digitaal aanbieden. Ook wilden we alle kennis die we nu al in huis hebben, en nog gaan ontwikkelen, kunnen borgen op 1 centrale plek. We willen stimuleren dat we van elkaar kunnen leren en dat belangrijke onderwerpen direct voor iedereen beschikbaar zijn. Dit is mogelijk in de Get Work Academy.”

Ontwikkelen van eigen content

Om de kennis van Get Work te kunnen borgen, heeft de organisatie ervoor gekozen om eigen content te creëren. Dat kan heel makkelijk door het maken van essentials, korte micro-cursussen die kunnen bestaan uit tekst, video’s, links, bestanden en/of de contactgegevens van een expert. In deze essentials worden bijvoorbeeld procedures, werkwijzen en wet- en regelgeving toegelicht. Deze korte cursussen worden gemaakt door specialisten op het hoofdkantoor.

Het toevoegen van eigen content is een mooie manier om het gebruik van het platform te stimuleren. Tjitske vertelt: “Omdat medewerkers deze informatie in hun dagelijkse werkzaamheden nodig hebben, loggen ze automatisch in op de Get Work Academy. Daardoor zie je dat de Academy veel gebruikt wordt.”

Waarom is micro-leren noodzakelijk?

In ons gratis whitepaper lees je waarom je micro-leren moet inzetten in je organisatie en hoe je dit doet.
whitepaper-microleren-blue

Er worden niet alleen door het hoofdkantoor essentials toegevoegd in de academie. Alle medewerkers van Get Work kunnen content aanmaken. Hiervoor is een speciale paarse (dé kleur van Get Work) afstudeerhoed in het leven geroepen, die rondgaat tussen de collega’s. Wie de hoed in zijn of haar bezit heeft, mag een eigen essential maken. Deze zelfgemaakte micro-cursussen komen terecht in de categorie Voor en Door Get Workers, zodat ze makkelijk te herkennen zijn. “Sommige medewerkers vinden het wel lastig om zelf iets te maken”, vertelt Tjitske. “Daarom laten we iedereen hierin vrij en leggen we vooral geen regels op. Je mag zelf kiezen over welk onderwerp je graag wat wil delen met je collega’s en of dit in de vorm van een video, PDF bestand of iets anders is.”

Volgens Tjitske is het ontwikkelen van eigen content een succes: “In alle rapportages die we tot nu toe hebben gekregen, zie je dat de eigen content het populairst is. Daarnaast zie je ook dat het algemene gebruik van de Academy hierdoor omhooggaat.”

Focus en aandacht

Ten slotte deelt Tjitske nog een tip voor andere organisaties die willen starten met een online leerplatform: “Een online leeromgeving is geen tool die je in de organisatie dropt en waar mensen dan vanzelf gebruik van maken. Je moet er blijvend focus op leggen en aandacht aan geven. Wij doen dit o.a. door regelmatig nieuwe content toe te voegen, maar je kunt hier zelf ook iets anders voor inrichten.”

Zelf aan de slag

Wil je als organisatie zelf aan de slag met de ontwikkeling van jouw medewerkers? We vertellen je tijdens een vrijblijvende (online) demonstratie graag over de mogelijkheden van een online leeromgeving.

Aanbevolen