In Nieuwsbrief

Meer grip op het leerproces van medewerkers? Ga aan de slag met Learning Analytics.

Het blijft een uitdaging: het leerproces van medewerkers in kaart brengen en naar aanleiding daarvan de juiste sturing geven. Het fenomeen Learning Analytics zou hier de uitkomst voor moeten bieden. Door middel van het meten, verzamelen en analyseren van data over cursisten, kan voortaan een gedetailleerd beeld worden gevormd over het leertraject van een cursist. En met die rapportage kan weer heel gericht sturing gegeven worden aan de ontwikkeling van dat individu. Veel managers vragen zich echter af “Hoe begin ik hiermee?” en “Hoe boek ik het juiste resultaat?”. In deze nieuwsbrief belichten we een aantal interessante invalshoeken over het thema Analytics, zodat je na het lezen niet alleen een eigen mening hebt, maar ook weet hoe je ernaar kunt kijken én hoe te starten.

Webinars in april
Bekijk hier een overzicht van alle live webinars van deze maand.

Webinar van de maand – Wat levert opleiden van medewerkers concreet op?
Hoe kun je als organisatie opleidingsmogelijkheden inzetten en wat levert dat precies op? Hans van der Spek neemt je mee in zijn verhaal over de voordelen van opleiden en waarom het belangrijk is om het rendement inzichtelijk te maken.

Blog – HR-analytics: de heilige graal voor hr? Of toch niet?
In deze blog zet Peperclip verschillende inzichten op een rijtje en lees je wat het voor jou zou kunnen betekenen.

Learning Analytics, doe er je voordeel mee
Wat kan jouw organisatie doen met Learning Analytics en waarom is het belangrijk om hier aandacht aan te besteden? In dit artikel lees je de voors en tegens en laten we een expert op het gebied van leren aan het woord.

Nieuwe cursussen
Benieuwd welke cursussen en essentials er deze maand gelanceerd zijn? Bekijk hier het overzicht.

Beter presteren?
Maak kennis met DirectKnow.

Nieuws
SkillsTown gaat verhuizen naar de Eindhoven Tower.

Aanbevolen