In Webinar van de maand

In onze westerse maatschappij overheerst onze ratio. In het overgrote deel van onze organisaties wordt van ons verwacht dat we het rationele deel van onszelf laten overheersen, gericht op cijfers en feiten, en dat we een ander belangrijk deel van onszelf thuislaten, het emotionele en intuïtieve deel. 

Hierdoor is het makkelijk om ons ego de leiding te geven. Ons ego doet wat het nodig vindt om ons veiligheid te geven. En dat is fijn. Maar deze veiligheid heeft een prijs: onze omgang met anderen kenmerkt zich steeds meer door angst en oordeel, en niet door liefde en acceptatie. Door alle technologische ontwikkelingen, groei aan kennis en ontwikkelde slimheid zijn we steeds meer gaan denken en minder gaan voelen. Maar meer dan machines hebben we menselijkheid nodig, meer dan aan kennis en slimheid hebben we behoefte aan vriendelijkheid, acceptatie en zachtheid.

  • Martine van der Steeg
    Martine van der Steeg Starfish21

    Martine is organisatiepsychologe en is de afgelopen 15 jaar werkzaam geweest in de rollen van manager, programmamanager, consultant, trainer, ontwikkelaar, projectleider, ondernemer, coach en auteur. Haar kracht ligt zowel op het interpersoonlijke sensitieve vlak als op het denken in oplossingen. Haar passie ligt op het vlak van innoveren, leren en ontwikkelen. Ze is samen met Maria Sturm partner bij Starfish21.

Kosteloos dit webinar volgen?

Door op de button hieronder te klikken kom je op de inschrijfpagina van het webinar van de maand. Daar kun je je inschrijven om iedere maand kosteloos een nieuw webinar te bekijken.

Aanbevolen