Online leren voor ambtenaren

In samenwerking met het A+O fonds Gemeenten stelt SkillsTown gratis online leren voor ambtenaren beschikbaar via het platform Meester in je werk. Met je aanmelding krijg je onbeperkt toegang tot 14 online cursussen en kun je iedere maand wisselende webinars volgen.

Inhoud meester in je werk pakket

Brainstormen & Mindmapping

Intro en methoden om denken in kaart te brengen volgens het principe van mindmapping. Uitstekende eerste introductie.

Snellezen

Wilt u sneller lezen en vooral weten wanneer dat zinvol is? Dan is dit de cursus voor u. Met tal van oefeningen om uw leessnelheid te versnellen.

Haal meer uit uw iPad

In deze cursus worden de basisvaardigheden voor het werken met de iPad behandeld en komen onder andere het netwerken met Apps en het schrijven met de iPad aan bod.

Lean voor iedereen

Het begrip Lean wordt meer en meer gebruikt. Deze cursus geeft aan wat er met lean bedoeld wordt en wat de positie van lean is in het geheel van ‘werken aan een verbetering van de organisatie’.

LinkedIn

Deze cursus bestaat uit 5 hoofdstukken waarin de mogelijkheden van LinkedIn behandeld worden. Een videocursus met ir. Marc Vos, bekend van de IT en social mediacursussen.

Vitaliteit en omgaan met stress

We weten allemaal dat het belangrijk is dat je er goed mee omgaat. Stress is niet altijd slecht, maar teveel natuurlijk wel. In deze cursus gaan we het onderwerp verkennen; wat is stress, hoe herken je het en hoe kun je ontspannen?

Nederlands foutloos schrijven

Foutloos kunnen schrijven is voor iedereen van belang. De meest gemaakte fouten op een rijtje. Geen dt-fouten meer, alles over hoofdlettergebruik, wanneer ij of ei, en nog veel meer over struikelblokken in de Nederlandse spelling.

Instagram

In deze cursus kunt u kennis maken met Instagram, een social media tool waarnee u digitaal foto’s of video’s kunt uitwisselen. De cursus bespreekt hoe u Instagram kunt gebruiken en inzetten.

Omgaan met verandering

Basisvaardigheden: langzame en snelle veranderingen, je aanpassen, waarom kan dat zo lastig zijn, wat te doen.

Politieke sensitiviteit

Een cursus die aangeeft wat politieke sensitiviteit is en tevens hoe men politieke sensitiviteit moet bewerkstelligen.

Samenwerken en overleggen

Basisvaardigheden: overleggen, afstemmen, afspraken, hulp vragen/bieden, voor jezelf opkomen, omgaan met feedback. Deze cursus is afgestemd op de betreffende basiscompetenties.

Presenteren

Een algemene introductie voor iedereen die iets wil presenteren met veel leuke video’s. Juist omdat bij e-learning van video gebruik gemaakt kan worden, krijgt deze cursus met zijn vele voorbeelden op video een totaal ander karakter. Presenteren is natuurlijk bij uitstek een onderwerp dat men multimediaal moet behandelen.

Schrijfwijzer voor gemeente-ambtenaren

Hoe vermijd je de soms overstaanbare ambtenlijke taal? En hoe schrijf je een persoonlijk, moderne en transparante brief? Een cursus met veel tips en voorbeelden, die je ook als naslagwerk kan gebruiken.

Timemanagement

Druk, druk, druk… En dat wordt knap vervelend als u niet weet hoe u goed met de tijd moet omgaan. In het laatste geval is de curus Timemanagement voor u de ideale cursus. Juist vanwege de verschillende inspirerende video’s is dit een bijna een rustgevende cursus om te doen.

Maandelijks toegang tot extra webinars

Februari

Webinars

  • Kern van ondernemen
  • De Ondernemende ambtenaar
Maart

Webinars

  • Digitale veiligheid
  • Beeldschermwerken
  • E-mail, wat en hoe
  • Digitaal werken en gezondheid
April

Webinars

  • Eerste indruk met impact
  • Succesvol netwerken
  • Snap je collega, wat vertelt de neus over haar?

Lees het interview met Marieke de Feyter