Learning Event 2 november 2021

Meld je aan voor de workshops

Het programma:

Op 2 november ben je vanaf 9 uur welkom in DeFabrique! Om half 10 starten we met het programma met verschillende workshoprondes rondom het thema ‘Hybride werken en leren’.

Daarnaast zijn er in de ‘Genius Square’ verschillende experts beschikbaar om jouw vragen over leren en ontwikkelen te beantwoorden, en krijg je de mogelijkheid om direct content te maken en te gebruiken voor jezelf of de leeromgeving van jouw organisatie!

De dag eindigt met een borrel, waar je onder het genot van een hapje en een drankje kan napraten over de dag en eventueel kan netwerken met andere learning professionals.

 • 09.00 – 09.30:       Inloop
 • 09.30 – 09.45:       Opening met Ruben Dingemans
 • 09.45 – 10.15:       Ben van der Burg
 • 10.15 – 11.00:       Paneldiscussie ‘Hybride werken & leren’
 • 11.00 – 11.15:       Pauze
 • 11.15 – 12.00:       Workshops: ronde 1
 • 12.00 – 12.45:       Workshops: ronde 2
 • 12.45 – 14.00:       Lunch & opening Genius Square
 • 14.00 – 14.30:       Roué Verveer
 • 14.30 – 15.15:       Workshops: ronde 3
 • 15.15 – 15.45:       Pauze
 • 15.45 – 16.30:       Workshops: ronde 4
 • 16.30 – 16.45:       Afsluiting
 • 16.45 – 17.45:       Borrel

De workshops:

10 tips voor een webinar met impact, door Ricky Berkers
ricky-berkers-square

Webinars zijn op dit moment een van de populairste tools om online kennis te delen. Op afstand kun je honderden mensen bereiken en zelfs interactie met ze aangaan. Maar hoe bereik je je doelgroep met een webinar? Komt je boodschap wel goed over? En hoe houd je de aandacht van deelnemers van begin tot eind vast? Zomaar een paar vragen om tot de kern te komen: heeft je webinar echt impact?

Zo creëer je content die werkt, door Matthijs Akkenaar
matthijs-akkenaar-square

Alleen met waardevolle content kun je je doelgroep bereiken. Daarvoor heb je de ideale mix van audio, video, vormgeving, tekst en interactie nodig. Maar hoe zet je deze content nou optimaal in voor jouw doelgroep? Essentials, webinars, we-learning of videofeedback: al deze leervormen vragen om studio-expertise.

Matthijs Akkenaar, voormalig leerkracht en auteur van de boeken ‘21st century skills’ en ‘Digitale weerbaarheid voor senioren’ is verantwoordelijk voor SkillsTown Connect en het landelijk netwerk van studio’s. Na deze sessie heb je meer kennis over de mogelijkheden van content-creatie vanuit een professionele en didactische studio.

De ongetrainde digitale manager, door Danny van Heesch
danny-van-heesch-square

Als er één groep haar werk het laatste jaar drastisch heeft zien veranderen, is het wel het management. En die verandering is blijvend, verwachten wij. Volledig terug naar kantoor zit er niet meer in, hybride werken wordt de standaard. Er worden daarom nu versneld heel andere vaardigheden gevraagd van leidinggevenden en managers. In deze interactieve sessie gaan we graag met jullie in gesprek over deze veranderende leerbehoeften. Centraal staat jullie expertise, jullie ervaring en jullie mening. In deze workshop delen we kennis en halen we kennis op, waarna we de conclusies in een podcast met jullie zullen delen.

Managers aan het leren: het succesverhaal van CMIS, door Lisan van der Lee
lisan-van-der-lee-square

Niet alleen je medewerkers maar ook je managers in de leerstand krijgen? Hoe zorg je dat ze aan hun leiderschap skills kunnen werken? En hoe zet je de opgedane kennis om naar de (werk)praktijk? Wat zijn hierbij de uitdagingen en hoe ervaren managers deze aanpak? We gaan in gesprek met CMIS, die succesvol een (online) managementopleiding inzet voor de ontwikkeling van managers en medewerkers. Aan de hand van deze praktijkcase delen we de successen en lessen die hierbij komen kijken.

Waarom opleidingen voor leidinggevenden gaan veranderen, door Kasper Boon
kasper-boon-square

De wereld verandert en ook de manier van leidinggeven verandert. Wat voor managers in de kern hetzelfde blijft, is het leidinggeven aan een team. Diverse artikelen in het blad Forbes laten zien, dat de huidige managementopleidingen niet meer voldoen. Ook voor een manager geldt een leven lang leren en ontwikkelen. Nog meer dan de medewerkers heeft de manager een voorbeeldfunctie en moet hij/zij ook feitelijk op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen om de prestaties van zijn/haar team te verbeteren.

In deze sessie gaat Prof. Dr. Ir. Kasper Boon op een onderhoudende en inspirerende wijze in op deze veranderingen. Kasper is grondlegger van het nieuwste management-programma voor organisaties. Met veel voorbeelden en anekdotes maakt hij duidelijk wat de uitdagingen en kernpunten zijn voor nieuwe managementopleidingen. Een sessie die je zeker niet mag missen!

Leidinggeven aan talent tijdens hybride werken, door Wout Plevier
wout-plevier-square

Covid heeft zijn sporen achtergelaten. We werken steeds meer vanuit andere locaties dan op kantoor. Werken op afstand stelt andere eisen aan de manier waarop je als leidinggevende je talenten stuurt en coördineert, hoe je met ze communiceert en ze betrokken houdt. Van face-to-face managen naar managen vanuit Teams of Zoom. Dit is toch lastiger gebleken dan gedacht.

In Amerika is 45% van de werknemers aan het kijken naar een nieuwe baan. Nederlanders zijn wat nuchterder, maar ook hier zijn er zo’n 20% meer mensen die gaan rondkijken. Daarnaast hebben veel medewerkers te kampen met mentale klachten. Dus hoe geef je leiding aan talent tijdens hybride werken? Hoe zorg je dat je niet de controlerende manager wordt, maar juist verbinding en helderheid in het team creëert? Hoe level je verwachtingen en stimuleer je ontwikkeling van talenten juist? Hoe zorg je dat je medewerkers bevlogen en betrokken raken om mee te participeren en ook autonoom te werken? Dit kom je te weten in deze sessie.

In 7 stappen de leermotivatie van jouw collega's verhogen, door Jerry Meijer
jerry-meijer-square

Slechts 15 tot 25% van de werknemers blijft zichzelf trainen en ontwikkelen. Het enkel faciliteren van leren als werkgever is daarbij vaak niet voldoende. Maar hoe krijg je medewerkers dan wél in de leerstand? In deze sessie geeft Jerry Meijer, performance consultant bij SkillsTown, 7 tips om ontwikkeling bij medewerkers te stimuleren aan de hand van de overtuigingsprincipes van psycholoog Robert Cialdini.

In deze sessie leer je:

▸ Hoe je psychologische principes inzet om de leermotivatie van medewerkers te verhogen
▸ Hoe marketing een belangrijk aspect is bij het implementeren van (online) leren
▸ Zeven concrete acties die jou helpen om jouw collega’s in de leerstand te zetten

Dit vinden medewerkers van hybride werken, door Bas de Vries
bas-de-vries-square

Ieder heeft op zijn of haar eigen manier kennis leren maken met de hybride werkomgeving, maar wat vinden we er nou van? Hoe wordt het thuiswerken in andere organisaties ervaren? In opdracht van SkillsTown heeft Markteffect de proef op de som genomen en een representatieve groep van 400 medewerkers gevraagd naar hun mening.

Wat zijn de grootste uitdagingen en welke voordelen brengt dit met zich mee? Hoe verloopt de interne communicatie? Maar ook, over welke vaardigheden dienen zij vandaag de dag te beschikken? Namens Markteffect neemt Bas de Vries je mee in de inzichten die verkregen zijn en worden de verwachtingen die medewerkers op de (hybride) werkvloer hebben gedeeld.

Hybride werken: Focus op preventie sleutel tot succes, door Ronald Donkers en Joop Schuurmans

In de afgelopen jaren is het aandeel mentaal gerelateerd verzuim significant gestegen en anno 2021 is het aandeel mentaal gerelateerd verzuim bijna 70% van het totaal verzuim. Wat betekent dit voor de verzuimaanpak binnen bedrijven en welke invloed heeft hybride werken op het verzuim? Wat kun je doen om meer grip te krijgen op mentaal verzuim als de onderliggende problematiek zich steeds meer achter de voordeur van medewerkers bevindt en welke rol speelt scholing bij reactiveren van medewerkers?

De toekomst van gepersonaliseerd leren, door Karin Bremer

De afgelopen 1,5 jaar is de druk op online leren sterk toegenomen. Daarmee is het aanbod aan online trainingen ook toegenomen, maar dat betekent niet altijd dat de kwaliteit ook beter wordt. Online leren gebeurt helaas nog vaak heel inefficiënt.

Met gepersonaliseerd leren kunnen we de efficiëntie flink laten toenemen. Iemand leert alleen datgene wat nog van belang is. Met een persoonlijke route naar jouw einddoel (scheelt tijd maar ook geld!).