In Nieuws

Vanaf vandaag kunnen cliënten van voedselbank Groningen kosteloos gebruik maken van online leren. SkillsTown heeft voor voedselbank cliënten een speciaal opleidingspakket samengesteld. De cheque ter waarde van 33.000 euro werd vandaag persoonlijk overhandigd aan Ulfert Molenhuis, bestuursvoorzitter voedselbank Groningen.

Voor 500 voedselbank cliënten wordt er geheel 2017 een pakket met ruim 50 cursussen beschikbaar gesteld. Dit pakket bevat onder andere cursussen die helpen met solliciteren, foutloos Nederlands schrijven en Engels voor kinderen. Alle cursussen worden digitaal beschikbaar gesteld en zijn te volgen op ieder gewenst tijdstip.

“We merken dat veel cliënten slecht of niet kunnen lezen, rekenen en schrijven. Educatie is belangrijk juist voor onze cliënten. Met dit soort cursussen krijgen cliënten een extra mogelijkheid om hun basis vaardigheden te verbeteren. Zo wordt hun leven gemakkelijker en krijgen ze de mogelijkheid om hun toekomst te verbeteren.”

– Ulfert Molenhuis, bestuursvoorzitter voedselbank Groningen

“Een tijdje terug raakte ik in gesprek met een vrouw die is aangewezen op een bijstandsuitkering. We spraken over mijn werk en het opleidingsprogramma dat momenteel draait binnen onze organisatie. Ze vond dit zo’n mooi programma, maar gaf tegelijkertijd aan dat het voor haar onmogelijk is om gebruik te maken van online leren omdat ze daar gewoonweg geen geld voor heeft.”

– Peter Smits, inwoner van Groningen en initiatiefnemer

De opleidingspakketten worden kosteloos beschikbaar gesteld door online opleider SkillsTown. Daarbij is er een selectie gemaakt van onderwerpen en thema’s die het beste aansluiten bij clienten van de voedselbank. Met dit gift hoopt SkillsTown persoonlijke ontwikkeling voor iedereen toegankelijk te maken.

“Tegenwoordig lijken de mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling zo vanzelfsprekend, maar dat geldt niet voor iedereen. Met behulp van deze pakketten hopen we de mensen voor wie dit minder vanzelfsprekend is een kans te geven. Een kans om zich beter te ontwikkelen en een betere toekomst te creëren.”

– Hans Schuurmans, CEO SkillsTown


Van links naar rechts: Initiatiefnemer Peter Smits, client voedselbank Groningen en Hans Schuurmans, CEO SkillsTown

Over SkillsTown
Als grootse online opleider van Nederland voorziet SkillsTown zowel bedrijven als het individu in een breed aanbod aan leeroplossingen, waaronder e-learning, webinars en performance support. Daarmee richt SkillsTown zich op het maximaal presteren van organisaties, waarbij een individuele benadering centraal staat. Cursisten zijn in staat om te leren onafhankelijk van plaats, tijd en medium. Meer informatie is te vinden op www.skillstown.com.

Vragen over dit persbericht?
Neem contact op met Remy van Beek.

  • Remy van Beek
    Remy van Beek Manager communicatie SkillsTown
Aanbevolen