In Nieuws

Starten met performance support, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of wil je aan de slag met online leren, maar heb je geen idee hoe je dit vorm kunt geven? Op 6 juni opent SkillsTown haar deuren. Ontdek en ervaar wat nieuwe leertechnieken voor jouw organisatie kunnen betekenen. We hebben ruimte voor maximaal 24 personen.

Waar moet ik zijn?
SkillsTown, Bogert 31 (14e verdieping)
5612 LX Eindhoven

Wat is het programma?
12:30  Inloop met lunch
13:15  Aftrap
13:45  Praktijkcase door Humanitas
14:30  Pauze
14:45  Workshopronde 1
15:45  Workshopronde 2
16:45  Afsluiting
17:15  Netwerkborrel

 

Deze workshops ga je volgen

Hoe gaat jouw organisatie om met performance support?
Het waarom van microleren
Wat is performance support en hoe kun je dit als organisatie inzetten, zodat je er het meeste uithaalt? Een van de toepassingen voor performance support die zich de afgelopen jaren heeft ontwikkeld, is microleren. Kort en krachtige mini cursussen die je meteen de essentie van een onderwerp uitleggen op het moment dat jij het nodig hebt. Dit is een perfecte manier om in te spelen op het 70:20:10 principe, waarbij er vanuit wordt gegaan dat het overgrote deel van je kennis wordt opgedaan in de praktijk.

In deze workshop ga je zelf aan de slag met microleren. Je komt erachter hoe jouw organisatie de meest optimale vorm van performance support kan toepassen en we laten je zien hoe eenvoudig het is om binnen enkele minuten je eigen essential (microcursus) te maken.

Na afloop van deze workshop heb je:

  • inzicht in de verandering van leren naar informeren;
  • geleerd hoe jouw organisatie de meest optimale vorm van performance support toepast;
  • eenvoudig en snel zelf een essential gemaakt.

 

Waarom blijven we eigenlijk leren?
Van geraniumzitters naar google kids
Wist je dat de eerste computer al in 1938 werd gebouwd? Dat de eerste laptop ongeveer 10 kilo woog? En dat er inmiddels meer mensen over een mobiele telefoon beschikken dan over een tandenborstel?

In deze quiz laten we je met behulp van onderzoeken, filmpjes en foto’s zien welke technologische veranderingen invloed hebben gehad op de ontwikkeling van leren. Je denkt zelf na over bepaalde vraagstukken en geeft je mening met behulp van een poll. Dankzij interactie met de groep kom je erachter welke trends en welke middelen zich de afgelopen jaren hebben ontwikkeld en waarom ze wel of niet effectief zijn voor het leren van nu.

Na afloop van deze quiz heb je:

  • inzicht in de trends en ontwikkelingen op het gebied van leren;
  • gezien hoe technologie de wereld van het leren heeft veranderd;
  • ervaren wat Virtual Reality is.

 

What’s in a webinar?
Waarom een webinar juist wel of niet werkt voor jouw organisatie

Steeds vaker worden webinars gebruikt om bepaalde kennis te delen binnen of buiten een organisatie. Maar wat is de meest optimale manier om een webinar in te zetten? En waarom zou je juist niet moeten kiezen om kennis over te brengen via deze digitale cursusvorm?

In deze workshop laten we je nadenken over het waarom van een webinar. We kijken samen met je naar cases waarbij een webinar juist wel of juist niet heeft gewerkt en hoe je deze vorm binnen jouw organisatie het beste in kunt zetten. Omdat deze sessie plaatsvindt in de webinar studio van SkillsTown, kun je direct ervaren hoe het is om een webinar daadwerkelijk te presenteren.

Na afloop van deze workshop:

  • heb je geleerd waarom je een webinar juist wel of niet in moet zetten;
  • weet je of deze leervorm past bij jouw organisatie;
  • heb je zelf ervaren hoe het is om een webinar uit te zenden of te presenteren.

 

Aanbevolen