In Leermotivatie

De hamvraag bij leren en ontwikkelen: hoe zorg je ervoor dat medewerkers gemotiveerd raken en blijven om zichzelf te ontwikkelen? Wij gingen in gesprek met Lajos Barsony, expert op het gebied van coaching en ontwikkeling. 

Volgens Lajos zijn er 3 onderdelen die medewerkers in hun werk zoeken en die invloed hebben op de motivatie die medewerkers hebben.

1. Een sociaal verband

Mensen zijn van nature sociale wezens. Dat betekent dat ze graag in contact staan met andere mensen. Daarom is het volgens Lajos ook zo belangrijk om de sociale factor te integreren in het ontwikkelproces. Wil je medewerkers motiveren om te leren, dan zul je hen samen aan moeten spreken. Als afdeling, als team, als groep en uiteindelijk ook als bedrijf of organisatie. Laat zien dat ze samen het verschil kunnen maken en elkaar op een positieve manier kunnen beïnvloeden.

2. Prestaties

De tweede motivatie voor werknemers is prestatiedrang. Ieder mens wil zich bewijzen en een bijdrage leveren. Bij het streven naar prestaties, zijn medewerkers eigenlijk onbewust bezig om zichzelf te ontwikkelen. Want om prestaties te kunnen leveren is doorzettingsvermogen nodig, moet je om kunnen gaan met kritiek en maak je jezelf kenbaar met non-verbale en verbale communicatie. Allemaal vormen van ontwikkeling.

3. Beloning

Soms hebben medewerkers dat steuntje in de rug nodig om aan de slag te gaan. Dit kun je als werkgever bieden door er een beloning tegenover te stellen. Dit kan een fysieke beloning zijn zoals geld maar ook een mentale beloning zoals een compliment of positieve aandacht voor die medewerker. Het benoemen van positieve punten helpt enorm om mensen te motiveren en te stimuleren. Ze voelen zich gewaardeerd en zullen dit gedrag in de toekomst daardoor gemakkelijker herhalen.

Jouw medewerkers ook motiveren?

Als online opleider is SkillsTown gespecialiseerd in het lanceren en activeren van een online leeromgeving voor organisaties. Met onze didactische aanpak hebben we al veel organisaties in de leerstand gezet. Ook voor jouw organisatie kunnen we een werkende online leeromgeving neerzetten. Vrijblijvend meer weten over deze mogelijkheden? Laat hieronder je gegevens achter.

Leads
Bezig met versturen
Aanbevolen