In Klantervaringen

Vanaf komend schooljaar worden de economische deeltijdopleidingen van Fontys Hogeschool Eindhoven op een nieuwe manier ingericht, met onder andere meer aandacht voor ontwikkeling van algemene vaardigheden, zoals schrijven, presenteren en samenwerken. Omdat SkillsTown een groot aanbod op dergelijke onderwerpen heeft, werd een samenwerking gestart. Marije Dahmen, coördinator deeltijdopleidingen bij Fontys Hogeschool, vertelt hier meer over.

Studenten die een economische deeltijdopleiding bij Fontys Hogeschool volgen, kunnen voor een klein bedrag een jaar lang onbeperkt gebruik maken van de leeroplossingen van SkillsTown. Marije vertelt waarom Fontys Hogeschool bij SkillsTown terechtkwam:

We waren op zoek naar een aanvulling op ons reguliere lesprogramma. Bij SkillsTown was het mogelijk om de online leeromgeving helemaal in Fontys huisstijl in te richten, dat sprak ons enorm aan. Ook het feit dat studenten zelf hun abonnement kunnen aanschaffen en onbeperkt gebruik kunnen maken van het aanbod was voor ons een reden om hiervoor te kiezen.

Het aanbod is groot en de kosten laag

De deeltijdstudenten hebben een enorm druk leven. Ze hebben meestal een fulltime baan, soms een gezin en ze volgen een studie. De meeste studenten zullen in beginsel niet uit zichzelf extra modules gaan volgen. Omdat Fontys het belangrijk vindt dat de studenten ook aan hun algemene ontwikkelen werken, besloten ze dit op te nemen in het onderwijsconcept. Marije legt uit: “Aan het eind van de opleiding moeten de studenten minimaal vijf certificaten hebben gehaald. Dit kan via SkillsTown, maar het mag ook via een andere aanbieder. Zelf raden we SkillsTown aan, omdat het aanbod groot is en de kosten laag. Samen met een docent of studieloopbaanbegeleider wordt besproken welke modules de student volgt en wat de argumenten daarvoor zijn. De studenten vinden het een groot pluspunt dat ze certificaten kunnen halen voor de modules die ze volgen”, vertelt Marije. “Zo kunnen ze bewijzen dat ze actief bezig zijn met de ontwikkeling van hun algemene vaardigheden.”

Veel keuzevrijheid is fijn

Een aantal studenten maakt al gebruik van de leeroplossingen. De eerste reacties zijn positief. Zo vinden de studenten het fijn dat ze veel keuzevrijheid hebben. In het huidige deeltijdprogramma staat het lesprogramma vast. Met het aanvullende aanbod kunnen studenten modules volgen over onderwerpen waarin ze zich willen verdiepen of die op hun situatie van toepassing zijn.

Marije geeft hier een paar voorbeelden van: “Er zit nu een jongen op de opleiding die slecht is in Nederlands. Hij wil dit meer oefenen en volgt dus de module Nederlands foutloos schrijven. Een andere student werkt bij een bedrijf met veel Duitse klanten. Voor hem is het belangrijk dat hij deze klanten goed te woord kan staan en hij volgt nu de module Duits.”

Docenten zijn nieuwsgierig

Uiteraard is het voor de docenten even wennen aan deze nieuwe aanvulling op het lesprogramma. Daarom organiseerde Fontys Hogeschool een studiedag waar ook SkillsTown langskwam om meer te vertellen over online leren. 

Het is een wens van Marije dat, naast de economische opleidingen, ook de andere Fontys opleidingen gebruik gaan maken van het aanvullende online aanbod. Om andere coördinatoren te enthousiasmeren werden zij uitgenodigd in het Experience Lab van SkillsTown, voor een ochtend vol sessies en workshops op het gebied van online leren. Marije vertelt: “Hier hebben we veel enthousiaste reacties op gekregen. Het heeft mensen nieuwsgierig gemaakt en ik krijg veel berichten van coördinatoren die meer informatie willen. Een geslaagde actie dus!”

Meer informatie?

Wil jij ook het beste uit je studenten halen? Of wil je ook een keer langs komen in ons Experience Lab? Laat je gegevens achter op het formulier hieronder en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Leads
Bezig met versturen
Aanbevolen