In 21st century skills, Nieuws

Uit recent onderzoek naar de digitale economie in Nederland, blijkt dat maar liefst 94% van de Nederlandse bevolking gebruik maakt van het internet. En ruim 48% van alle informatie wordt gedeeld via digitale middelen (bron: DESI 2019). Het is dan ook niet gek dat steeds meer organisaties inspelen op het ontwikkelen van digitale skills bij hun medewerkers. In deze infographic zetten we de belangrijkste cijfers rondom digitale ontwikkelingen in Nederland op een rijtje.

Buiten de stijging in privé gebruik, hebben veel bedrijven computers en internet nodig voor het uitvoeren van hun dagelijkse activiteiten. Zo maakt 78% van het werkzame personeel binnen grote organisaties gebruik van computers en heeft 74% van de medewerkers internet nodig voor het uitoefenen van hun functie (bron: cbs.nl).

Vierkante ogen

De telefoon en de televisie zijn de meest gebruikte apparaten in Nederland (bron: Hootsuite 2018). Hierbij wordt er gemiddeld 4 uur en 50 minuten per dag doorgebracht op het internet.

“We appen!”

Als Nederlanders gebruik maken van sociale platformen, staan WhatsApp, youtube en Facebook in de top 3.

Digitale skills

Tot slot is het relatief goed gesteld met de ICT-basisvaardigheden. Uit eerder onderzoek van Rijksoverheid blijkt dat slechts 16% weinig vaardigheden bezit, 32% de basisvaardigheden kent en 48% meer dan basisvaardigheden bezit. En die vaardigheden stijgen nog steeds.

Toepassen in de praktijk

Zelf aan de slag met de digitale skills van jouw organisatie? Als online opleider bieden we verschillende trainingen aan die gericht zijn op het ontwikkelen van de digitale vaardigheden van jouw medewerkers. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over Office, werken in de cloud en digitale veiligheid. Deze en andere cursussen vrijblijvend proberen? Vraag een demo aan.

Ben je thuis aan het werk?

In ons gratis whitepaper ‘Effectief thuiswerken, zo doe je dat!’ hebben we voor jou de belangrijkste thuiswerktips op een rijtje gezet.
mockup-whitepaper-effectief-thuiswerken-groot
Aanbevolen