In Leerkwaliteit en certificering

Wanneer je als organisatie opleidingen aanbiedt aan je medewerkers, is het verstandig om eerst te onderzoeken of deze opleidingen gecertificeerd zijn. Dit heeft namelijk grote voordelen voor zowel de organisatie als de medewerker. Hieronder lees je de belangrijkste voordelen.

1. De kwaliteit is goed

Opleidingen die gecertificeerd zijn, moeten door een stichting of commissie beoordeeld worden. Hierbij wordt gekeken of de opleiding aan een groot aantal eisen voldoet. Wanneer een opleiding gecertificeerd is, kun je er dus vanuit gaan dat deze van goede kwaliteit is.

2. De verantwoordelijkheid ligt ergens anders

Wanneer je als organisatie besluit om zelf opleidingen of cursussen op te zetten, ben je zelf verantwoordelijk voor de kwaliteit. Als je ervoor kiest om gecertificeerde opleidingen aan te bieden, ligt deze verantwoordelijkheid ergens anders. Je hebt dan ook een aanspreekpunt waar je klachten en opmerkingen neer kunt leggen.

3. Toevoeging op cv

Voor de medewerkers is het volgen van een opleiding een mooie toevoeging aan hun cv. Nog beter is het natuurlijk als dit een opleiding is van goede kwaliteit. Dit kun je bewijzen door aan te tonen dat de opleiding gecertificeerd is.

4. Het werkt motiverend

De mogelijkheid om een certificaat te behalen, werkt motiverend voor medewerkers. Wanneer dit een certificaat betreft met een kwaliteitskeurmerk, wordt de motivatie om deze te behalen nog groter.

5. Voldoen aan de laatste richtlijnen

Opleidingen die gecertificeerd zijn, worden over het algemeen elk jaar opnieuw gekeurd. Wanneer je voor een gecertificeerde opleiding kiest, weet je dus dat deze voldoet aan de laatste richtlijnen op het gebied van kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Jouw medewerkers gecertificeerde opleidingen aanbieden?

SkillsTown heeft een groot aanbod van online leeroplossingen. Deze zijn voorzien van het Cedeo-keurmerk. Wil jij jouw medewerkers toegang geven tot een uitgebreid aanbod aan online cursussen? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Leads
Bezig met versturen
Aanbevolen