Waarmee kunnen we
je helpen?

We hebben de antwoorden op de meest gestelde vragen alvast voor je op een rijtje gezet. Staat jouw vraag er niet bij? Dan kun je natuurlijk altijd contact opnemen.

Voor organisaties

Het online leerplatform

Wat is een online leerplatform?

Dit is een digitale leeromgeving waarin online trainingen aangeboden worden. Zo kan kennis op één centrale plek beschikbaar worden gesteld. Medewerkers kunnen met hun persoonlijk account inloggen en op ieder gewenst moment en via ieder device gebruik maken van de beschikbare trainingen. Dit online leerplatform kan volledig gepersonaliseerd worden naar de huisstijl van jouw organisatie. Daarnaast is het mogelijk om in dit online leerplatform leerstatistieken van medewerkers te bekijken.

Hoe werkt het online leerplatform voor mijn organisatie?

Als je wilt starten met het online leerplatform van SkillsTown, richten we dit samen in. Eerst bespreken we de doelstellingen die jouw organisatie heeft rondom het opleiden van medewerkers. Zodra de doelstellingen inzichtelijk zijn, richten we het platform samen in. Zodra dit voldoet aan jullie wensen, bepalen we samen het moment van lancering. Hiervoor kunnen jullie gebruik maken van onze tools om het online leerplatform onder de aandacht te brengen bij medewerkers. Na de lancering blijft SkillsTown actief in contact om ervoor te zorgen dat de leeractiviteit binnen de online leeromgeving zo hoog mogelijk blijft.

Kan het leerplatform gepersonaliseerd worden?

Het creëren van herkenbaarheid helpt om de drempel van online leren bij medewerkers te verlagen. Daarom kan onze online leeromgeving volledig gepersonaliseerd worden. Neem eens een kijkje op deze pagina voor een aantal voorbeelden!

Wat kost het online leerplatform?

De online trainingen van SkillsTown kunnen al gebruikt worden voor €149,50 per medewerker per jaar. Voor organisaties die het online leerplatform organisatiebreed in willen zetten, hebben we speciale prijzen. We vertellen je hier graag persoonlijk meer over. Vraag daarvoor een demo aan.

Wij hebben al een leerplatform, kunnen wij eenvoudig overstappen?

Als je al een leerplatform gebruikt, kun je eenvoudig overstappen op SkillsTown. Onze experts begeleiden je in dit proces.

Hoe zorgen jullie dat medewerkers het gaan gebruiken?

Dit doen we samen met jullie. Ons team van implementatie consultants zal van begin tot eind betrokken zijn bij het implementeren, lanceren en activeren van het online leerplatform. De werkwijze die we hierbij hanteren zorgt ervoor dat medewerkers nieuwsgierig blijven om het leerplatform te gebruiken. We denken mee over de trainingen die interessant zijn voor jouw medewerkers, zorgen dat er extra momenten van aandacht ingepland worden en geven je tips om het beste uit het leerplatform te halen.

Welke leervormen hebben jullie?

Bij SkillsTown geloven we erin dat iedereen zich op een andere manier ontwikkelt. Daarom sluiten de leervormen in ons platform aan op verschillende leerbehoeften. In ons aanbod vind je meer dan 500 online trainingen. Deze trainingen kunnen uit verschillende leervormen bestaan: e-learning modules, webinars, essentials (micro-cursussen), we-learning modules, scans, podcasts en video feedback pro opdrachten. Afhankelijk van het onderwerp, is een passende leervorm geselecteerd. Lees meer over deze leervormen.

Welke keurmerken heeft SkillsTown?

Bij SkillsTown stellen we hoge kwaliteitseisen aan onze online leeroplossingen. We kunnen dan ook met trots zeggen dat we in het bezit zijn van de twee grote keurmerken in opleidingsland: het CEDEO-keurmerk en het NRTO-keurmerk.

Naast deze mooie keurmerken, is onze branche-specifieke content voorzien van verschillende andere keurmerken. Bekijk alle keurmerken op deze pagina.

Er gaat iets (technisch) mis in het platform, wat moet ik nu doen?

Gaat er (technisch) iets mis in het platform? Dat is vervelend! Om zo goed mogelijk te kunnen bepalen hoe we dit voor je kunnen oplossen, willen we je vragen om via dit formulier door te geven wat er precies misgaat.

De online trainingen

Welke trainingen kunnen medewerkers volgen in het leerplatform?

Jouw medewerkers kunnen in ons platform onbeperkt trainingen volgen op het gebied van communiceren, time management, excel, persoonlijke effectiviteit, samenwerken, taal en nog veel meer. Daarnaast hebben we voor een aantal branches speciale abonnementen die zich richten op kennis binnen één vakgebied.

Bekijk hier een overzicht van het algemene aanbod.
Kijk hier voor meer informatie over de branche-specifieke trainingen.

Hebben jullie ook branche-specifieke trainingen?

Jazeker! Ons algemene aanbod aan trainingen is voor iedereen, maar voor een aantal branches hebben we speciale abonnementen, die zich richten op kennis binnen één vakgebied. Bijvoorbeeld voor gemeenten, de zorg, of het onderwijs. Kijk hier voor meer informatie over de branches.

Worden er certificaten uitgereikt na het afronden van een training?

Medewerkers krijgen via het leerplatform van SkillsTown standaard toegang tot meer dan 500 trainingen. Afhankelijk van het type training en de inhoud, wordt de kennis aan het einde getoetst met een examen. Wanneer dit examen met een voldoende is afgerond, krijgt de gebruiker een certificaat.

Er gaat iets (technisch) mis bij het volgen van een training, wat moet ik nu doen?

Gaat er (technisch) iets mis tijdens het volgen van een training? Dat is vervelend! Om zo goed mogelijk te kunnen bepalen hoe we dit voor je kunnen oplossen, willen we je vragen om via dit formulier door te geven wat er precies misgaat.

Eigen content

Kan ik nieuwe eigen content toevoegen aan de online leeromgeving?

In het leerplatform van SkillsTown kan op verschillende manieren eigen content toegevoegd worden. Hiervoor kun je gebruik maken van onze software of bestaande e-learning integreren met behulp van LTI of Scorm.

Wij hebben al bestaande eigen content, kunnen we die integreren?

Bestaande eigen content op basis van LTI en Scorm kan gemakkelijk geïntegreerd worden in het leerplatform van SkillsTown. Bij andere typen content kijken we samen hoe we deze het beste kunnen integreren. Ons team van experts zullen altijd voor een passende oplossing zorgen.

Webinarstudio

Wat zijn de voordelen van een webinar?

Een webinar is een digitale video die je live uitzendt en achteraf terug kunt kijken. Het is een laagdrempelige manier om kennis te delen met je doelgroep. Je kunt interactie zoeken met de kijker dankzij polls, vragen en een chatfunctionaliteit.

Meer weten over de mogelijkheden van de webinarstudio’s van SkillsTown? Neem eens een kijkje op deze pagina.

Ik wil een webinar opnemen, hoe gaat dat in zijn werk?

Als je een webinar op wilt nemen in een van onze studio’s, stuur je verzoek dan in via het formulier op deze pagina. Vermeld hierbij je organisatienaam, duur van het webinar, voorgestelde datum en je contactgegevens. Onze webinarcoördinator neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om het webinar in te plannen.

Hoeveel kost het om een webinar op te nemen?

Er zijn enorm veel mogelijkheden bij het uitzenden van een (live) webinar. Een compleet verzorgd webinar inclusief gepersonaliseerd uitzendplatform is al mogelijk voor €1.500. Afhankelijk van extra wensen zoals inbellen, kan de prijs variëren.

We laten je graag vrijblijvend alle opties zien.

Vragen m.b.t. het coronavirus

Welke maatregelen neemt SkillsTown omtrent het coronavirus?

Wij adviseren al onze medewerkers om zoveel mogelijk thuis te werken. Geplande afspraken doen we waar mogelijk op afstand en ook productdemonstraties vinden online plaats. Zo voorkomen we onnodige verspreiding van het virus en kunnen we toch belangrijke informatie met relaties delen. Daarnaast is er voor personen die nog wel op kantoor komen desinfecterende gel aanwezig, en worden er nooit teveel personen op 1 verdieping toegelaten zodat de 1,5 meter afstand altijd gehanteerd kan worden.

Gaat mijn geplande webinar gewoon door?

Geplande webinars kunnen doorgang vinden. In onze studio zijn plexiglas schermen geplaatst ter bescherming en er is desinfecterende gel aanwezig. Mocht je er als organisatie zelf voor kiezen om een gepland webinar te verzetten, kan dit afgestemd worden met je contactpersoon van onze webinarstudio.

Ik wil een webinar opnemen om mijn fysieke event te vervangen, hoe werkt dat?

Als je een webinar op wilt nemen in een van onze studio’s, stuur je verzoek dan in via het formulier op deze pagina. Vermeld hierbij je organisatienaam, duur van het webinar, voorgestelde datum en je contactgegevens. Onze webinarcoördinator neemt dan zo snel mogelijk contact met je op om het webinar in te plannen.

Ik wil online informatie delen, hoe kan ik dat doen?

Er zijn verschillende manieren om informatie digitaal te delen. Zo is er de mogelijkheid om een webinar op te nemen of kan er een online training gemaakt worden. Afhankelijk van je vraag bepalen we samen welke digitale oplossing daar het beste bij past. Je kunt je verzoek indienen via het formulier op deze pagina. Vermeld daarbij in grote lijnen welke informatie je wilt delen en je contactgegevens. Een van onze experts neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Ik wil een leerlijn maken over het coronavirus, hoe kan ik dat doen?

Om een leerlijn in je online leeromgeving te zetten, zijn er twee mogelijkheden.

 1. Je hebt toegang tot het beheer en je stelt de leerlijn zelf samen voor medewerkers. Raadpleeg onze handleiding voor uitleg van de benodigde stappen.
 2. Heb je geen toegang tot het beheer of heb je hulp nodig? Neem dan contact op met je contactpersoon bij SkillsTown. Hij/zij kan je adviseren in het selecteren en klaarzetten van een gepersonaliseerde leerlijn rondom het coronavirus.
Hebben jullie ook trainingen beschikbaar rondom het coronavirus?

Vanuit SkillsTown hebben we verschillende trainingen die ondersteuning bieden rondom het coronavirus, waaronder:

 • E-learning: COVID-19 en het coronavirus 
 • Essential: Hoe was ik goed mijn handen?
 • E-learning: Bewust online werken
 • E-learning: Effectief (online) thuiswerken 
 • Leerlijn: Goed en gezond thuiswerken 
 • Leerlijn: Digitale vaardigheden/digitaal werken 

Ben je klant en wil je gebruik maken van deze trainingen? Neem contact op met je contactpersoon bij SkillsTown. 

Ben je geen klant en wil je gebruik maken van deze trainingen? Vul dan het formulier in op deze pagina.

Voor consumenten

De online trainingen

Wat is SkillsTown?

SkillsTown is dé online opleider voor professionals. Via on demand learning stelt SkillsTown jou in staat om mee te bewegen met de continu veranderende wereld om je heen. In de vorm van honderden online trainingen die in verschillende leervormen worden aangeboden, speelt SkillsTown in op nieuwe én eigen manieren van leren in elke levensfase. Om zo kennis en skills te vergroten, verandervermogen te stimuleren en bij te dragen aan het aantrekkelijk blijven op de arbeidsmarkt.

Waar kan ik de online trainingen volgen?

SkillsTown heeft een eigen online leeromgeving waar je alle trainingen kunt volgen. Na aankoop van het abonnement ontvang je een persoonlijke mail met je inloggegevens. Je kunt de trainingen volgen via www.academieportal.nl.

Welke trainingen kan ik volgen bij SkillsTown?

SkillsTown heeft speciaal voor consumenten een uitgebreid aanbod aan online trainingen op het gebied van Office, vreemde talen, gezondheid, presenteren, sociale vaardigheden, digitale geletterdheid, management, psychologie en marketing. Wil je de trainingen zelf ervaren? Probeer SkillsTown 14 dagen gratis.

Hebben jullie ook trainingen beschikbaar rondom het coronavirus?

In het consumentenabonnement vind je verschillende trainingen die ondersteuning bieden rondom het coronavirus, bijvoorbeeld:

 • E-learning: COVID-19 en het coronavirus 
 • Essential: Hoe was ik goed mijn handen?
 • E-learning: Bewust online werken
 • E-learning: Effectief (online) thuiswerken
Er gaat iets (technisch) mis bij het volgen van een training, wat moet ik nu doen?

Gaat er (technisch) iets mis tijdens het volgen van een training? Dat is vervelend! Om zo goed mogelijk te kunnen bepalen hoe we dit voor je kunnen oplossen, willen we je vragen om via dit formulier door te geven wat er precies misgaat.

Abonnement: aanvragen & opzeggen

Hoe werkt de gratis proefperiode?

Je kunt SkillsTown nu 14 dagen gratis proberen. Je lidmaatschap wordt automatisch voortgezet zolang je ervoor kiest om lid te blijven. Je kunt altijd voor het einde van je proefperiode opzeggen. Er worden dan geen kosten in rekening gebracht. Er is geen ingewikkeld contract, er zijn geen annuleringskosten en je gaat geen verbintenis aan. Opzeggen online is altijd mogelijk, 24 uur per dag.

Hoeveel kost een abonnement bij SkillsTown?

Je kunt al gebruik maken van de trainingen van SkillsTown voor €14,95 per maand (inclusief BTW). Je kunt er ook voor kiezen om SkillsTown direct voor een jaar af te nemen, dan betaal je €149,50 per jaar (inclusief BTW).

Hoe kan ik opzeggen?

Bij aankoop van een abonnement heb je een persoonlijk account gemaakt op www.skillstown.com. Via jouw persoonlijke profiel kun je het aangekochte abonnement opzeggen. Ga daarvoor naar je profiel en kies voor ‘Abonnementen’. Hier zie je jouw lopende lidmaatschappen en kun je deze annuleren.

Wat gebeurt er als ik mijn abonnement opzeg?

Als je je abonnement opzegt, stopt je abonnement op de laatste dag voor de normale verlenging. Maandabonnementen zijn direct maandelijks op te zeggen, jaarabonnementen zijn na het eerste jaar maandelijks op te zeggen. Je kunt dit doen via je webshopaccount op www.skillstown.com. Nadat je lidmaatschap is verlopen, heb je geen toegang meer tot de online trainingen.

Problemen met inloggen

Waar kan ik inloggen om de online trainingen te volgen?

SkillsTown heeft een eigen online leeromgeving waar je alle trainingen kunt volgen. Na aankoop van het abonnement ontvang je een persoonlijke mail met je inloggegevens voor deze omgeving. Je kunt de trainingen volgen via www.academieportal.nl.

Waar kan ik inloggen om mijn abonnement stop te zetten?

Bij aankoop van een abonnement heb je een persoonlijk account gemaakt op www.skillstown.com. Via jouw persoonlijke profiel kun je het aangekochte abonnement opzeggen. Ga daarvoor naar je profiel en kies voor ‘Abonnementen’. Hier zie je jouw lopende lidmaatschappen en kun je deze annuleren.

Ik heb mijn inloggegevens niet ontvangen, wat nu?

Als je een abonnement hebt besteld en je betaling is succesvol afgerond, ontvang je een e-mail met logingegevens op het e-mailadres dat je hebt gebruikt om te betalen. We adviseren je ook je spambox in de gaten te houden. Heb je binnen 10 minuten zowel in je inbox als je spambox geen e-mail van ons ontvangen, neem dan contact met ons op via shop@skillstown.com.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat nu?

Ben je je wachtwoord van je webshopaccount vergeten? Dan kun je op deze pagina gebruikmaken van de ‘wachtwoord vergeten’-optie.

Ben je je wachtwoord van je account op academieportal.nl vergeten? Maak dan gebruik van de ‘wachtwoord vergeten’-optie op academieportal.nl

faq-contact-title

Kon je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Dan helpen we je graag persoonlijk verder. Neem contact met ons op via onze contactpagina.