In Klantervaringen, Online leren in de praktijk
artikel-cmisgroup
CMIS Group in Amsterdam heeft de primeur: de financiële dienstverlener is als eerste bedrijf in Nederland gestart met de cMBA van SkillsTown, een online corporate MBA-programma. Suzanna Snijder, Team Lead Marketing bij CMIS Group, is een van de eerste deelnemers. Samen met Arie Drost, HR-manager bij CMIS Group, deelt ze haar eerste ervaringen over dit unieke online managementprogramma.

Behoefte van medewerkers

CMIS Group brengt consumenten en institutionele investeerders samen op de Nederlandse markt voor woninghypotheken, via onafhankelijke financieel adviseurs. Suzanna: “Wij zijn een bedrijf waar iedereen zichzelf continu wil uitdagen en ambities wil waarmaken. Daarom is er voortdurend behoefte aan nieuwe ontwikkelmogelijkheden vanuit onze medewerkers.”

Maar wat doe je als HR-manager, wanneer een teamleider of medewerker naar je toekomt en zegt dat hij/zij meer uitdaging wil met betrekking tot zijn/haar ontwikkeling? Stel je dan een opleidingsbudget beschikbaar en laat je medewerkers zelf uitzoeken wat ze ermee doen? Arie vindt dat het ook anders kan: “Je moet durven door te vragen naar wat de precieze behoefte is van je medewerkers. Zo kwamen wij erachter dat er behoefte is aan meer training gericht op leidinggeven. Dat steunen we. Want als we het beste uit onze medewerkers weten te halen, halen we ook het beste uit onze organisatie.”

Perfecte combinatie van theorie en praktijk

Arie: “Ik was al een tijd op zoek naar een opleiding die goed past bij teamleiders en medewerkers met potentie. Met een reguliere MBA krijgen medewerkers vaak alleen theoretische handvatten aangereikt, maar het praktische deel mist hierbij. Eigenlijk stonden we net op het punt om meer specifieke, interne trainingen met betrekking tot leidinggeven te geven – we gaven intern onder andere al verzuim- en feedbacktrainingen. Maar toen bood SkillsTown ons het online corporate MBA-programma aan. Dat is precies waar wij behoefte aan hadden: de perfecte combinatie van theorie en praktijk!”

Je kunt niet in je eentje je organisatie veranderen. Dit doe je samen. Dat kan als je hetzelfde cMBA-programma volgt. – Suzanna Snijder

De hele organisatie verandert

Het cMBA-programma is zo ontworpen dat medewerkers uit verschillende takken van de organisatie met elkaar kunnen samenwerken. Suzanna: “Je ziet en spreekt in een normale werkweek niet alle medewerkers binnen je organisatie – en al helemaal niet tijdens covid-19. Door dit MBA-programma heb je meer en intensiever contact met elkaar. Zo krijg je andere perspectieven en kom je tot andere inzichten. En je merkt dat we juist heel veel overeenkomsten delen, superleuk om te zien! Het brengt je dichter tot elkaar.”

Ook ziet Suzanna meer mogelijkheden voor de organisatie: “Omdat je samen dit programma volgt, doorloop je dezelfde stappen. Je herkent dingen en deelt dezelfde visie. Zo wordt het makkelijker stappen te zetten voor de toekomst van de organisatie. Een regulier MBA-programma volg je alleen, maar je kunt niet in je eentje een organisatie veranderen. Dit doe je samen. Nu iedereen hetzelfde MBA-programma volgt, kun je daar makkelijk over praten. Je weet van elkaar waarover je het hebt.”

De eerste reacties

Arie: “De eerste deelnemers binnen onze organisatie zijn al enthousiast. We hebben het programma in eerste instantie aan een pilotgroep beschikbaar gesteld, die een duidelijke behoefte aan een MBA had.” Suzanna knikt instemmend: “Voorheen zocht ik naar boeken of YouTube-video’s over leidinggeven. Maar ik wist nooit waar ik moest kijken. Nu heb je het hele pakket binnen handbereik.” Arie zegt: “Ik denk dat dit programma absoluut de potentie heeft om groot te worden, aangezien het praktisch is en je deze binnen elke branche kunt inzetten. Dit MBA-programma is voor iedere organisatie relevant.”

Hoe gaat CMIS Group verder?

Suzanna: “Met dit corporate MBA-programma hoop ik mijn team te kunnen versterken en ervoor te zorgen dat zij de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Als teamleider is dat wel je taak. Tevreden mensen leveren goede resultaten op.” Arie sluit zich hierbij aan: “Inderdaad, we hopen het beste uit onze organisatie te halen en meerdere groepen collega’s via het MBA-programma te begeleiden.”

Suzanna denkt dat dit programma interessant zal blijven, ook na covid-19: “Veel bedrijven gaan niet meer compleet terug naar de manier van werken zoals ze dat voor de pandemie deden – CMIS Group ook niet. Omdat dit MBA-programma online is, kun je makkelijk even inbellen en op afstand blijven (samen)werken. Al zou het leuk zijn als we, zodra het weer kan, hieraan een fysieke maandelijkse bespreking kunnen toevoegen met de deelnemers van de cMBA.”

Ook aan de slag met de corporate MBA?

Haal ook het beste uit je organisatie met het nieuwe corporate MBA-programma van SkillsTown. Je zorgt ervoor dat medewerkers met potentie op afstand, maar toch samen, kunnen groeien in hun management skills. Zo creëer je verbinding binnen je organisatie en geef je al je medewerkers de kans op ontwikkeling.

Recente Berichten