Een compleet online leerplatform
voor jouw onderwijsinstelling

 •     Gemakkelijk voor iedereen toegankelijk 
 •     Zowel algemene als vakinhoudelijke trainingen 
 •     Ontwikkeld met experts uit de praktijk

Het online leerplatform

Eén online plek die gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen.

Standaard actuele trainingen

Ons standaard aanbod bevat meer dan 500 online trainingen. En dat aanbod breidt maandelijks uit.

 • Cedeo gecertificeerd
 • 6 verschillende leervormen
 • Actuele thema’s

Primair onderwijs trainingen

Denk aan titels zoals 21st century skills, activerende didactiek en ICT, eigenaarschap en veel meer.

 • Vakkennis voor het primair onderwijs
 • Ontwikkeld met experts uit de praktijk
 • Regelmatig nieuwe trainingen

Zelf trainingen plaatsen

In onze online leeromgeving kun je gemakkelijk kennis borgen en delen met je collega’s.

 • Gebruiksvriendelijke interface
 • Didactische begeleiding
 • Integratie met behulp van LTI of Scorm

probeer nu 14 dagen gratis

Voordelen voor jouw onderwijsinstelling

Met een uitdagend en vernieuwend leerplatform halen we samen het beste uit jouw onderwijsinstelling én je medewerkers.

Blended leren

In ons leerplatform vinden medewerkers zowel het online- als het klassikale opleidingsaanbod op één centrale plaats. Medewerkers kunnen zich bijvoorbeeld via het platform aanmelden voor fysieke bijeenkomsten.

Professionele skills

Met de gecertificeerde trainingen kunnen medewerkers hun vaardigheden op een laagdrempelige en intuïtieve manier verbeteren. Het platform is enorm gebruiksvriendelijk en toegankelijk voor iedereen.

Hoge leeractiviteit

We kijken samen naar de statistieken en ondersteunen in het behouden van leeractiviteit bij medewerkers. Zo kunnen we samen een leeractiviteit tussen de 60% en 80% behalen.

Gepersonaliseerd platform

Medewerkers laten ontwikkelen is voor veel organisaties een uitdaging. Daarom personaliseren wij het leerplatform naar eigen look & feel. Zo is deze meteen te herkennen voor medewerkers.

Dit zeggen anderen

Ervaringen van andere onderwijsinstellingen met SkillsTown:

 • Je merkt dat SkillsTown onderwijs en ontwikkeling belangrijk vindt. Dit past erg bij ons. De contacten zijn altijd zeer inspirerend. Er is écht sprake van co-creatie.

  Patricia van Oosten - Brijbag
  Patricia van Oosten - Brijbag Aloysius Stichting
 • Wij waren opzoek naar een partij om onze academie verder vorm te geven en zijn erg tevreden over SkillsTown. Naast het standaard aanbod zit voor ons de meerwaarde in zelf ontwikkelen van online content. Een mooie aanvulling op onze academie.

  Nichola Capel
  Nichola Capel Stichting Primo Schiedam
 • Ik vind het fijn dat ik de cursussen op mijn eigen tempo en in mijn eigen tijd kan volgen. De kennis uit de cursussen kan ik direct toepassen in mijn lessen.

  Lysanne Cobussen
  Lysanne Cobussen Optimus Onderwijs

Klantcases

Zo zetten andere primair onderwijsinstellingen een online academie in:

probeer nu 14 dagen gratis

Veelgestelde vragen

Wat is een online leerplatform?

Dit is een digitale leeromgeving waarin online trainingen aangeboden worden. Zo kan kennis op één centrale plek beschikbaar worden gesteld. Medewerkers kunnen met hun persoonlijk account inloggen en op ieder gewenst moment en via ieder device gebruik maken van de beschikbare trainingen. Dit online leerplatform kan volledig gepersonaliseerd worden naar de huisstijl van jouw organisatie. Daarnaast is het mogelijk om in dit online leerplatform leerstatistieken van medewerkers te bekijken.

Hoe werkt het?

Als je wilt starten met het online leerplatform van SkillsTown, richten we dit samen in. Eerst bespreken we de doelstellingen die jouw organisatie heeft rondom het opleiden van medewerkers. Zodra de doelstellingen inzichtelijk zijn, richten we het platform samen in. Zodra dit voldoet aan jullie wensen, bepalen we samen het moment van lancering. Hiervoor kunnen jullie gebruik maken van onze tools om het online leerplatform onder de aandacht te brengen bij medewerkers. Na de lancering blijft SkillsTown actief in contact om ervoor te zorgen dat de leeractiviteit binnen de online leeromgeving zo hoog mogelijk blijft.

Hoe zorgen jullie dat medewerkers het gaan gebruiken?

Dit doen we samen met jullie. Ons team van implementatie consultants zal van begin tot eind betrokken zijn bij het implementeren, lanceren en activeren van het online leerplatform. De werkwijze die ze hierbij hanteren zorgt ervoor dat medewerkers nieuwsgierig blijven om het leerplatform te gebruiken. Ze denken mee over de trainingen die interessant zijn voor jouw medewerkers, zorgen dat er extra momenten van aandacht ingepland worden en geven je tips om het beste uit het leerplatform te halen.

Wat kost het?

De online trainingen van SkillsTown kunnen al gebruikt worden voor €149,50 per medewerker per jaar. Voor organisaties die het online leerplatform organisatiebreed in willen zetten, hebben we speciale prijzen. We vertellen je hier graag persoonlijk meer over. Vraag daarvoor een demo aan.

Wij hebben al een leerplatform, kunnen wij eenvoudig overstappen?

Als je al een leerplatform gebruikt, kun je eenvoudig overstappen op SkillsTown. Onze experts begeleiden je in dit proces.

Kan ik eigen content toevoegen?

In het leerplatform van SkillsTown kan op verschillende manieren eigen content toegevoegd worden. Je kunt bestaande content integreren, of zelf eigen trainingen maken. Voor het integreren van bestaande content maken we gebruik van een LTI of Scorm-koppeling.

Voor het maken van eigen content, kan ons team van experts ondersteunen in het vinden van de juiste leervorm en het omzetten van jullie informatie naar een passende training.

Worden er certificaten uitgereikt?

Medewerkers krijgen via het leerplatform van SkillsTown standaard toegang tot meer dan 500 trainingen. Afhankelijk van het type training en de inhoud, wordt de kennis aan het einde getoetst met een examen. Wanneer dit examen met een voldoende is afgerond, krijgt de gebruiker een certificaat.

Hebben jullie trainingen specifiek voor medewerkers in het primair onderwijs?

Bij SkillsTown bieden we verschillende trainingspakketten aan. Hierbij hebben we een pakket dat voorzien is van meer dan 500 trainingen op het gebied van algemene ontwikkeling. Naast dit algemene trainingspakket, bieden we ook een pakket speciaal voor medewerkers binnen het primair onderwijs. Denk daarbij aan trainingen zoals coöperatief leren, rekendidactiek, digitaal pesten, aan de slag met 21e eeuwse vaardigheden, Microsoft Teams voor scholen en aan de slag met Google Classroom. Het volledige overzicht van onze trainingen is hier te vinden.

Hoe waarborgen jullie de kwaliteit van trainingen voor primair onderwijs?

Al onze trainingen gericht op primair onderwijs worden in samenwerking met partners uit de praktijk gemaakt. Zo hebben we trainingen ontwikkeld in samenwerking met onder andere Onderwijsadvies en PO-raad. Daarnaast is een groot deel van de trainingen opgenomen in Lerarenportfolio van de Rijksoverheid.

Kunnen wij onze fysieke bijeenkomsten in de online leeromgeving communiceren?

In het online leerplatform van SkillsTown zit een ‘agenda functie’. Met deze functionaliteit kan iedere onderwijsinstelling zelf eigen toekomstige activiteiten/evenementen toevoegen. Na het aanmaken zijn de activiteiten en evenement zichtbaar in het online platform.

Voor iedere activiteit en ieder evenement kun je zelf kiezen of medewerkers vrij kunnen deelnemen, of dat dit op basis van inschrijving gaat. Daarnaast kun je hierbij kiezen welke afdeling/medewerker het evenement wel of niet te zien krijgt en zich dus kan inschrijven.