In Klantervaringen

Een van de grootste uitdagingen bij het hebben van een online academie, is het interessant blijven voor medewerkers. Een van de manieren om de nieuwsgierigheid van medewerkers te blijven wekken, is het toevoegen van nieuwe content. Marjan Besemer, adviseur leren en ontwikkelen bij Expertisecentrum William Schrikker, vertelt hoe zij, in samenwerking met SkillsTown, hun online academie actueel houden met nieuwe webinars.

Het Expertisecentrum William Schrikker is onderdeel van Partners voor Jeugd. Zij bieden hulp en ondersteuning aan kinderen met een (verstandelijke) beperking of chronische ziekte en kinderen van ouders met een beperking. Het Expertisebureau draagt actief bij aan het ontwikkelen, borgen en overdragen van kennis rondom deze problematiek. Zij maken hierbij gebruik van een online academie onder de naam Jeugdzorg leert online. Professionals in de Jeugdzorg kunnen gebruik maken van deze online academie om op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in hun vakgebied. De content bestaat uit verschillende e-learning modules en webinars. Iedere laatste dinsdag van de maand komt hier een webinar bij.

Efficiënte vorm van kennisoverdracht

De webinars van Jeugdzorg Leert worden altijd live uitgezonden, zodat kijkers meteen vragen kunnen stellen aan de spreker. Dankzij de online academie zijn de webinars ook later terug te kijken. Vragen stellen is dan nog steeds mogelijk, je krijgt het antwoord dan per mail. Marjan vertelt waarom webinars goed werken voor jeugdzorgwerkers:

Vroeger organiseerden we bijeenkomsten met gastsprekers over een inhoudelijk onderwerp. Maar collega’s moeten dan uit het hele land naar ons hoofdkantoor komen. Dankzij de webinars kan iedereen op afstand meekijken en meepraten. We gebruiken de webinars en e-modules ook ter voorbereiding op een opleiding of training. Dit soort kennis kan ook heel makkelijk online worden overgedragen. Dankzij onze online academie kunnen we dat nu ook realiseren.

Elke maand neemt Jeugdzorg Leert een nieuw webinar op. De belangrijkste reden hiervoor is het interessant houden van de online academie en ervoor zorgen dat mensen regelmatig de Jeugdzorg leert online omgeving blijven bezoeken. Er worden ook regelmatig nieuwe e-learning modules gelanceerd, maar een webinar is volgens Marjan veel minder tijdsintensief:

Omdat we de faciliteiten van SkillsTown kunnen gebruiken, is het opnemen van een webinar vrij eenvoudig. De sprekers worden professioneel begeleid, krijgen voldoende tijd om zich voor te bereiden en er is zelfs een visagiste aanwezig. Wij hoeven alleen een spreker te zoeken en de PowerPoint aan te leveren en uiteindelijk krijgen we een afgerond professioneel pakketje. Het ziet er gegarandeerd goed uit.

Ook de sprekers vinden het leuk om te doen. Marjan vertelt:

Je merkt dat de sprekers soms niet goed weten wat ze van een webinar kunnen verwachten en hoe je jezelf daar goed op kunt voorbereiden. Vooraf oefenen we altijd en de begeleiding in de studio is heel goed. Achteraf zijn de meeste sprekers erg enthousiast en vinden ze het een leuke ervaring.

Veel mensen bereiken

Met webinars kun je makkelijk een grote groep mensen bereiken. Daarom heeft het Expertisecentrum onlangs met een aantal partners in de jeugdzorg een webinarreeks opgenomen over de veranderingen die in 2018 plaatsvinden in de specialistisch jeugdhulp. Marjan vertelt:

Vanaf 2018 verandert de werkwijze in de specialistische jeugdhulp in de regio’s Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland. Omdat veel jeugdzorgwerkers hiermee te maken gaan krijgen, is een webinarreeks een goede manier om deze informatie te delen. Iedereen kan het in zijn eigen tijd bekijken en in een korte tijd bereiken we veel mensen.

Meer informatie over de webinarreeks

Werk je in de jeugdhulp in de regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland? Kijk dan naar de serie webinars waarin betrokkenen vertellen wat er gaat veranderen vanaf januari 2018. Tot 1 januari 2018 kan je kosteloos jouw inlogcode ontvangen door een mail te sturen naar webinar@skillstown.com met als onderwerp ‘Ik meld mij aan voor de webinarreeks’.

Zelf webinars inzetten om je online academie actueel te houden? Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden.

Aanbevolen