In 21st century skills, Klantervaringen, Nieuws

Iedereen die werkzaam is in de transport en logistiek sector kan 1.000 euro krijgen voor opleiding en trainingen. Als online opleider is SkillsTown een van de partijen die goedgekeurde opleidingen aanbiedt. Veel medewerkers uit de sector maken met plezier gebruik van deze korte online cursussen. We spraken Eli Wattimena, chauffeur bij AVG uit Gennep, over zijn ervaring met de online trainingen.

Waarom opleiden?

Binnen de transport en logistiek sector verandert er momenteel veel. Steeds meer activiteiten worden digitaal aangestuurd en als chauffeur heb je andere kennis nodig om je werk te kunnen blijven uitoefenen. Door middel van een opleiding of cursus kun je meer uit je werk en jezelf halen en zo plezier houden in je werk. Zodat je langer inzetbaar bent als chauffeur en probleemloos je pensioen kunt halen. Het geld voor deze opleidingsmogelijkheid komt uit de SOOB-subsidie. Deze regeling geldt voorlopig t/m 31 december 2019 en heeft als voorwaarde dat je werkgever is aangesloten bij SOOB.

De ervaring van Eli

Eli is een van de vrachtwagenchauffeurs die graag gebruik maakt van deze mogelijkheid. Als 60-jarige ziet hij in dat het belangrijk is om mee te gaan met de tijd: “Het draait straks allemaal om computers, dus je kunt niet achterblijven. Daarom heb ik de cursus Digitale Veiligheid en Veilig werken in de praktijk gevolgd. Ik ben niet zo’n computerfreak, maar met deze cursussen kon ik mijn kennis op een makkelijke manier verbreden.”

Een van de voordelen die Eli benoemt is de toegankelijkheid: “Ik had ook de mogelijkheid om voor klassikale trainingen te kiezen, maar als vrachtwagenchauffeur heb ik een druk schema en is het moeilijk om dit soort opleidingsdagen te combineren met mijn activiteiten. Daarom is het zo makkelijk dat de trainingen van SkillsTown online en dus op ieder moment te volgen zijn. Ik kan zelf kiezen wanneer en waar ik hiermee aan de slag ga.” De volgende cursus die Eli wil gaan doen, is Omgaan met de iPad.

 

Wil jij ook profiteren van deze cursussen met jouw SOOB-subsidie?

Opgeven kan voorlopig nog t/m 31 december 2019! Lees meer op www.skillstown.com/soob of vul hieronder meteen het formulier in en dan nemen we contact met je op.

SOOB-subsidie
Welk leermiddel wil jij bij je leerpakket ontvangen? *
Aanbevolen