In Agenda webinars

Dit zijn de webinars in maart
Ben je in het bezig van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de live webinars volgen. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

Rapid Prototyping voor websites en apps – Pakket IT
3 maart 2016 – van 16:00 tot 16:30 uur

Websites en apps bouw je niet in een achternamiddag. Dit vergt goede voorbereiding en een goed design. Is design een geheim proces? Nee. Design is iets wat je kan leren. In een paar stappen laat Marnix Bras zien hoe je van idee tot ontwerp kan gaan middels snelle visualisatiemethoden.

Spreker Marnix Bras
Marnix is UX designer voor Capgemini. Heeft ruime ervaring als ontwerper van websites en apps in complexe omgevingen.

Demotie, de gewoonste zaak !? – Pakket Management
10 maart 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

Demotie, we doen het gewoon
Het staat bij bijna 50% van de werkgevers op de agenda en bijna 30% van de werkgevers past het toe. Demotie is meer dan een lagere beloning toekennen, of een oudere werknemer ander, veelal lichter, werk geven. Maar wat is het dan wel, en wanneer zetten we het in? En hoe maken we het bespreekbaar in de organisatie. Kortom, hoe overkom je de koudwatervrees?

Spreker Hans van der Spek
Hans is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR.

10 aandachtspunten bij het starten van een onderneming – Pakket Op het Werk
10 maart 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat voor jezelf beginnen. Doen wat je echt het allerleukste vindt. Maar bij het officieel starten als ondernemer komt veel kijken. Zo moet je allerlei financiële en administratieve zaken regelen. Maar ook je onderneming promoten en netwerk uitbouwen is belangrijk als starter. Wij zetten graag de 10 belangrijkste aandachtspunten op een rijtje: Bedrijfsplan maken; Inschrijven bij Kvk en Belastingdienst; VAR/Modelovereenkomsten; Uurtarief bepalen; Administratie en facturatie; Verzekeringen; Huisvesting; Naam, huisstijl, website; Promotie; Netwerken.

Spreker Gerben de Wit
Gerben is vraagbaak voor ondernemers en specialist in het ontzorgen van boekhoudingen. Hij helpt (startende) ondernemers met het uitbouwen van hun onderneming in de breedste zin en op het gebied van administratie en boekhouding in het bijzonder. Gerben is werkzaam bij online boekhouder Thinq.

De zes onmisbare ingrediënten voor een succesvolle training: IMPACT-methode – Pakket Op het Werk
14 maart 2016 van 12:00 tot 12:30 uur

Opleidingen zijn er in verschillende soorten en maten, variërend van een korte workshop of lezing tot een uitgebreide training al dan niet vergezeld van e-learning modules. Een inspirerende opleiding is goud waard: gemotiveerde deelnemers gaan aan de slag en zijn productiever. Maar hoe zorg je er voor dat jouw opleiding meer dan vage uitkomsten oplevert? Met de IMPACT-methode maak je van elke training of opleiding een feest met een hoge opbrengst. Na dit webinar weet je hoe je zelf kunt zorgen voor trainingen met impact.

Spreker Titia van der Ploeg
Ir. Titia helpt professionals uit te blinken in hun eigen vakgebied. Dit doet zij als auteur, trainer en opleider van trainers en hbo-docenten. Titia is verkozen tot Nobtra Trainer van het Jaar 2014/2015. Met haar bedrijf Bureau 5 voor 9 laat ze mensen bloeien in hun persoonlijke uitstraling, communicatievaardigheden en didactische bekwaamheden.

Leiderschap in gepersonaliseerd onderwijs – Pakket Middelbaar Onderwijs  
16 maart 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Persoonlijk onderwijs vereist een sterke focus op persoonlijke ontwikkeling van docenten, management en bestuur met onderlinge inspiratie als uitgangspunt. Persoonlijk onderwijs is erop gericht om het individuele potentieel van alle leerlingen te zien en te ontsluiten zodat zij weerbaar en wendbaar zijn in een turbulente arbeidsmarkt en in een dynamische samenleving. Inclusief leiderschap is een voorwaarde voor gepersonaliseerd onderwijs!

Spreker Astrid Elburg
Astrid van Elburg Consultancy ondersteunt organisaties bij de ontwikkeling van ethisch, strategisch en persoonlijk leiderschap. Zij levert adviezen en ideeën die individuen en de organisatie wezenlijk in beweging zetten door praktijkgerichte en werkbare concepten.

Gemeenschappelijk wegbelevingsonderzoek – Wat vinden onze gebruikers nu echt van onze wegen? – Pakket Gemeente
21 maart 2016 van 14:00 tot 14:30 uur

Sinds 2013 onderzoekt Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders in samenwerking met verschillende gemeentes, provincies en Rijkswaterstaat de beleving van de automobilist van de Nederlandse wegen. Doel van het onderzoek is om kennis over de wensen en meningen van de weggebruiker te achterhalen om zo de situatie op de weg te verbeteren. Daarom zijn weggebruikers gevraagd naar hun ervaringen over de weg waar zij hun laatste rit hebben gemaakt. Benieuwd naar deze inzichten? Volg het webinar en leer over de resultaten en hoe deze goed te presenteren zijn.

Spreker Marieke Honer
Marieke (platform WOW/RWS) adviseur bij Rijkswaterstaat op het gebied van (markt)onderzoek en advies op het gebied van verkeer en vervoer.

Wat zijn de uitkomsten van Salary Survey in Real Estate? – Pakket Real Estate
24 maart 2016 van 11.30 uur tot 12:00 uur

Berenschot en Vastgoedmarkt hebben al meerdere jaren samen een onderzoek gedaan naar de salarissen van medewerkers en directeuren in de vastgoedwereld. Wat zijn de uitkomsten van het laatste onderzoek? Wat valt op als dit salarisonderzoek vergeleken wordt met de wereld buiten real estate? Is de verbetering in de vastgoedmarkt van invloed op de salarissen of de positie van de medewerkers? In dit webinar krijg je daar antwoord op.

Spreker Hans van der Spek
Hans is Manager Kenniscentrum HRM, senior managing consultant bij Berenschot en docent bij Avans+ , Utrecht Business School en de HR Academy. Hij is al bijna 30 jaar actief op het snijvlak van Finance, ICT en HR.

Ondernemende binnensteden – Pakket Real Estate
24 maart 2016 van 13.00 tot 13:30 uur

De meeste binnensteden staan er ondanks alle retail ellende relatief goed voor. Niets doen en niet kiezen is echter niet aan de orde. Binnensteden verdienen als een van de grootste lokale werkgevers een ondernemende aanpak. Ondernemers weten als geen ander dat je je moet richten op winstgevende en groeiende (verblijfs)onderdelen zonder je kernactiviteit (detailhandel) te verwaarlozen. Tijdens dit webinar wordt ingegaan op de actuele kennis rond werken aan binnensteden en hoe je kan komen tot een meer ondernemende binnenstad.

Spreker Cees-Jan Pen
Cees-Jan is sinds 2012 als lector Brainport werkzaam bij Fontys Hogescholen. Sinds 2015 is hij full time lector. Speerpunten zijn binnensteden en verduurzaming vastgoedsector, circulaire economie in de Brainportregio en nieuwe organisatie en business modellen als gevolg van flexibilisering.

Talentmanagement, waardevol voor de vastgoedwereld! – Pakket Real Estate
24 maart 2016 van 14.00 tot 14:30 uur

Als we het over Talentmanagement hebben, waarover hebben we het dan eigenlijk? Is het concept ook van belang voor de professional die werkt in de wereld van Real Estate? Doe mee met dit webinar en vind de antwoorden samen met de spreker, door de discussie aan te gaan.

Spreker Helma van den Berg
Helma werkt als manager business opportunities bij SPRYG Real Estate Academy. Daar zet ze haar opgedane kennis en ervaring met online leren van HEMA academie én HR dienstverlening in om de Real Estate professionals te inspireren op business- en carrièregebied. Helma heeft veel kennis van talentmanagement en generatiemanagement en een passie voor leren en ontwikkelen. In dit webinar vertaalt ze Talentmanagement naar de wereld van Real Estate.

Financieringen buiten traditionele bankenstelsel – Pakket Real Estate
24 maart 2016 van 16.00 tot 16:30 uur

In 2007 leenden de Nederlandse banken nog zo’n € 28 miljard uit aan vastgoedondernemingen. In 2015 was dat slechts € 6 miljard. We moeten op zoek naar financiers buiten het traditionele bankenstelsel. In dit webinar hoor je welke partijen wel kunnen financieren en hoe mezzanine finance een rol speelt in hogere loan to values en financiering van projectontwikkeling.

Spreker Jimmy Kools
Jimmy is Partner en CFO van Fakton. Binnen Fakton Capital is Jimmy verantwoordelijk voor de vreemd vermogen financieringen. Jimmy werkt altijd vanuit de motivatie om goede vastgoedproposities ook financierbaar te maken.

Werken met beelden in de jeugdzorg – Pakket Jeugdzorg
29 maart 2016 van 11:30 tot 12:00 uur

Hoe kan ik doordringen tot ouders en kinderen, als woorden geen effect lijken te hebben? Veel jeugd- & gezinsbeschermers hebben zich deze vraag wel eens gesteld. In dit webinar vertelt Firouzeh Kazemi hoe zij beelden gebruikt in haar werk als jeugdzorgwerker. Volgens Firouzeh wordt elk mens als beelddenker geboren. Zij heeft ervaren dat het gebruik van beelden goed aansluit bij de cliënten en helpt om mensen tot inzicht te brengen over hun houding of gedrag.

Spreker Firouzeh Kazemi
Firouzeh groeide op in Iran en werkt nu 16 jaar in de jeugdzorg. In de tijd dat zij de Nederlandse taal nog aan het leren was, is ze  gaan tekenen met haar cliënten en maakte ze veel  gebruik van symbolen en spreekwoorden. Beeldend denken hoort bij haar cultuur en sluit goed aan bij haar moedertaal, het Perzisch.

Betekent talentmanagement het einde van verplicht leren? – Pakket Op het Werk
31 maart 2016 van 13:30 tot 14:00 uur
Volg dit webinar kosteloos door je hier in te schrijven.

We zijn gewend om te leren binnen de kaders van een functie of een beroepscontext. De competenties die daarbij horen zijn de uitgangspunten voor leren en ontwikkelen. Met de komst van talentmanagement zoeken organisaties steeds vaker naar een match tussen de kwaliteiten van de medewerker en het werk. Medewerkers werken ook meer in rollen dan in functies. Daarmee duikt ook de vraag op hoe ver we daarmee kunnen gaan. Natuurlijk geeft werk dat bij je past meer energie, maar sommige dingen moet je kennen en kunnen. Hoe verhoudt het werken vanuit talenten zich met leren en ontwikkelen? In dit webinar gaan we in op de oplossingsrichtingen die horen bij deze nieuwe context van leren en ontwikkelen.

Spreker Wilco van Gelderen
Wilco is organisatieadviseur die samen met opdrachtgevers HRD en organisatieontwikkeling verbindt. Leren en ontwikkelen van medewerkers in lijn brengen met de organisatieontwikkeling is zijn drijfveer.

Business Analyse – Pakket Management
31 maart 2016 van 16:00 tot 16:30 uur

Om business analist te worden dien je over een flinke dosis kennis te beschikken. Maar, een echt goede business analist word je alleen door ervaring. Niemand heeft echter zin om te wachten op een jarenlange ervaring. Dan rest de enige manier om zoveel mogelijk te leren van de ervaring van anderen. Deze webinar Business Analyse is de perfecte mix van praktijk en theorie. Zo zorg je ervoor dat je minder fouten maakt en sneller en beter resultaat levert.

Spreker Clarence Reckerts
Clarence Reckerts is dé Business Analysis expert. Met zijn flegmatieke persoonlijkheid heeft hij ontelbare BA trajecten succesvol afgerond in het overheidsdomein. Hier heeft hij tevens de klappen van de zweep leren kennen, waardoor hij scherp kan aangeven wat de DO’s en DONT’s zijn van de moderne Business Analyst.

Recente Berichten