In Agenda webinars, Nieuws

Ben je in het bezit van één van onderstaande pakketten? Dan kun je de webinars live volgen of later terug kijken. Kijk onder ‘Agenda webinars’ in de academie en maak je keuze. Iedere maand stellen we kosteloos één webinar open. Daarvoor is geen abonnement nodig. Wil je daar gebruik van maken? Schrijf je dan hier in.

Uitdagend innoveren – pakket Middelbaar Onderwijs
Integreren van werken en leren
10 februari 2016 – van 16:00 tot 16:30 uur

Het onderwijs moet en kan anders. Maar in dit tijdgewricht hebben veel scholen de grootste moeite hun exploitatie sluitend te krijgen. Zij hebben last van zogenoemde ‘stille bezuinigingen’. In de beleving van bestuurders, schoolleiders en docenten worden er steeds hogere eisen aan het onderwijs gesteld zonder dat daar extra middelen tegenover staan. De ruimte voor innovatie wordt dan ook nauwelijks gezien. In dit webinar bespreken we een aanpak van onderwijsinnovatie waarbij innoveren en professionaliseren hand in hand gaan.

Spreker Jos Van der Waals
Jos is adviseur bij Beteor en Lector Beroepsonderwijs en Professionalisering bij Fontys Hogescholen te Eindhoven. Hij faciliteert leren voor het individu en groepen. Zijn uitgangspunt: de werkomgeving is de krachtigste leeromgeving. Integratie van leren en werken biedt de grootste kans op duurzame professionele ontwikkeling.

Grip op duurzame inzetbaarheid – pakket Op het Werk
11 februari 2016 – van 11:30 tot 12:00 uur

Gaat duurzame inzetbaarheid nu over gezondheid? Over ontwikkeling? Over mobiliteit? Arbeidsomstandigheden? Andere werkpatronen? Of alles samen? Duurzame inzetbaarheid is een breed begrip, maar hoe pak je zo’n breed onderwerp nu aan? Oftewel: hoe krijg je grip op duurzame inzetbaarheid? Daar geven we in dit webinar antwoord op.

Spreker Laura Keijzer
Samen met werkgever én werknemer bekijken hoe werknemers gezond, gelukkig en productief kunnen werken, nu en in de toekomst. Daar haalt Laura Keijzer voldoening uit. Zij heeft vele bedrijven begeleid in het analyseren van knelpunten ten aanzien van duurzame inzetbaarheid.

Een arbeidsongeschikte flexkracht: hoe om te gaan met oproepkrachten?  – pakket Op het Werk
15 februari 2016 – van 16:00 tot 16:30 uur

Tijdens dit derde webinar in de reeks ‘Een arbeidsongeschikte medewerker’ gaan we in op flexibele arbeidskrachten. Als het werkaanbod fluctueert, kan daarbij bijvoorbeeld worden gedacht aan de inzet van oproepkrachten. Op welke wijze kun je hier optimaal gebruik van maken? En als een van je oproepkrachten arbeidsongeschikt raakt, welke re-integratieverplichtingen heb je dan? Hoe zit het met de loondoorbetaling? En als je een overeenkomst met een oproepkracht wilt beëindigen, moet je dan ook rekening houden met de aanzegplicht en transitievergoeding? In dit webinar behandelen we deze vraagstukken.

Spreker Ingrid van Eijk
Ingrid van Eijk is arbeidsrechtsjurist bij ABAB Accountants en Adviseurs. Bij ABAB begeleidt en adviseert zij werkgevers als het gaat om het individuele en het collectieve arbeidsrecht. Met meer dan 10 jaar juridische ervaring en een Postacademische Leergang Arbeidsrecht op zak is zij één van de top specialisten op het gebied van arbeidsrecht bij ABAB.

Praktische ondernemerstips voor de aangifte inkomstenbelasting – pakket Management
18 februari 2016 – van 16:00 tot 16:30 uur

Als ondernemer ben je verplicht om belasting te betalen over de winst van je onderneming. Veel ondernemers laten geld liggen, doordat de aangifte inkomstenbelasting niet optimaal wordt ingevuld. Uiteraard wil je als ondernemer voorkomen dat je onnodig te veel belasting betaalt. In dit webinar geven wij een aantal tips en handvatten om je aangifte zo goed mogelijk in te dienen.

Spreker Marloes van Driel
Marloes is financieel adviseur bij online boekhouder Thinq. In deze rol verzorgt zij de complete boekhouding voor ondernemers die zich niet op hun administratie willen focussen. Marloes is volledig op de hoogte van de fiscale kansen voor ondernemers en fungeert als vraagbaak voor allerhande ondernemersvragen.

De Nieuwe Route – Kanteling sociaal domein – pakket Jeugdzorg
23 februari 2016 – van 11:30 tot 12:00 uur

Alle betrokkenen in het sociale domein besluiten voortaan samen wat er nodig is om de situatie te verbeteren. De systeemwaarden waar we tientallen jaren op gericht zijn geweest, zijn plaats aan het maken voor andere waarden. Die beweging heeft grote gevolgen voor iedereen en vraagt een andere manier van werken. Dit webinar gaat in op de ontwikkelingen in het sociale domein die momenteel plaatsvinden.

Spreker Anke Siegers
Anke is organisatiepsycholoog en directeur van ‘Dat is helder’. Ze begeleidt en adviseert organisaties, gemeenten en overheid in een werkelijke kanteling van het sociale domein.

Webinar van de maand: Professioneel Pitchen – pakket Op het Werk
25 februari 2016 – van 11:00 tot 11:30 uur
Schrijf je hier in voor het webinar van de maand.

Tegenwoordig is tijd erg waardevol en word je vaak uitgedaagd om in een korte tijd je punt te maken. In dit webinar wordt gefocust op de manier waarop je aandacht pakt en interesse wekt bij de luisteraar, zodat diegene benieuwd is naar je verhaal. Aan de hand van praktische voorbeelden leer je een slimme pitch te schrijven én te geven.

Spreker Jordy van Lith
Jordy kan leunen op vijf jaar ervaring als trainer, coach, dagvoorzitter, ceremoniemeester, gespreksleider, jury- en panellid, interviewer en spreker. Inmiddels heeft hij zich gespecialiseerd in communicatie en sociale intelligentie, onder de noemer soft skills. Zijn doelgroep is professionals en experts, die hun carrière een boost willen geven.

Rapid Prototyping voor websites en apps – pakket IT
Dit webinar wordt verzet, nadere datum volgt

Websites en apps bouw je niet in een achternamiddag. Dit vergt goede voorbereiding en een goed design. Is design een geheim proces? Nee. Design is gewoon iets wat je kan leren. In een paar stappen laat Marnix Bras zien hoe je van idee tot ontwerp kan gaan middels snelle visualisatiemethoden.

Spreker Marnix Bras
Marnix is UX designer voor Capgemini. Hij heeft ruime ervaring als ontwerper van websites en apps in complexe omgevingen.

Een introductie BIM – pakket Gemeente
29 februari 2016 – van 14:00 tot 14:30 uur

Het gebruik van BIM wordt toegelicht bij aanleg en onderhoud van infrastructuur. Het gebruik van open BIM-standaarden faciliteert de communicatie en dataoverdracht tussen partijen in het bouw- en onderhoudsproces. Als opdrachtgever heb je er veel belang bij om gestructureerde toegang te hebben tot de informatie voor de onderhoudsfase; onafhankelijk van het IT-systeem van je opdrachtnemers. De vervaardiging van BIM-producten zoals een objecttypebibliotheek kan daarbij behulpzaam zijn. Tenslotte wordt getoond hoe BIM in de praktijk al werkt bij RWS op grote aanlegprojecten.

Spreker Herman Winkels
Herman Winkels is Programmamanager Bouwwerk Informatie Model bij Rijkswaterstaat Grote Projecten en Onderhoud. Daarnaast zit hij als voorzitter van het programmabureau in het bestuur van de Bouw Informatie Raad.

Aanbevolen