In Ontwikkeltips, Werkgeluk

Vind jij het moeilijk om met plezier naar je werk te gaan en heb je het idee dat iedere dag hetzelfde is? Veel mensen zijn niet tevreden met hun werk. Dat is jammer, want gemiddeld brengen fulltimers in Nederland zo’n 39 uur per week werkend door. Tijd om die uren gelukkiger te besteden! Wij geven 5 tips waarmee jij wel vrolijk naar je werk gaat.

Tip 1: Zorg voor een concreet doel

Wanneer je weet wat je te doen staat, heb je vaak meer zin in je werkdag dan wanneer je het werk gewoon over je heen laat komen. Daarnaast helpt dit om je huidige werkdag goed af te sluiten. Denk daarom, voordat je de deur uit wandelt na over de dingen die je morgen wilt doen. Maak alvast een kort lijstje zodat je hier de volgende dag fris mee kunt starten.

Tip 2: Investeer in collega’s

Veel mensen vinden hun werk niet zo bijzonder, maar krijgen juist wel motivatie van hun collega’s. Investeer daarom in de relatie met collega’s. Maak een extra praatje, lucht je hart of deel je weekendverhalen. Je werk wordt leuker als je werkt met vrienden.

Tip 3: Ga op tijd naar bed

Uit onderzoek blijkt dat slechts 8% van de volwassenen goed kan functioneren op minder dan 6 uur slaap. Zorg er dus voor dat je uitgerust start met je werkdag! Hierdoor ben je creatiever, rustiger en kun je meer stressfactoren aan. Daarnaast is een uitgerust mens positiever!

Tip 4: Neem tussendoor vrij

Plan van tijd tot tijd eens een of meer vrije dagen in. De pauzes tussendoor maken dat je efficiënter functioneert op de dagen dat je er wel bent. Heb je weinig vrije dagen en wil je graag een lange vakantie in de zomer? Informeer eens naar de mogelijkheden tot onbetaald verlof. Bijna iedere werkgever heeft hier wel een regeling voor. Zo kun je toch nog wat extra dagen inplannen om even tot rust te komen.

Tip 5: Deel positieve werkbeleving

Uit onderzoek blijkt dat hoe vaker je positieve gebeurtenissen deelt met het thuisfront, hoe meer je je werk waardeert. Deel aan het einde van de dag leuke gebeurtenissen met je partner of gezin, zo kijk je met een positief en blij gevoel terug op de dag.

Meer tips over geluk?

Als online opleider bieden we tal van cursussen onder andere op het gebied van werkgeluk, omgaan met stress en gezondheid. In de online leeromgeving is er voor iedere medewerker een leervorm die bij hem of haar past. Een voorproefje krijgen? Vraag een gratis demonstratie aan via onderstaand formulier.

Plan een demo
Bezig met versturen
Aanbevolen