In Ontwikkeltips

Heb jij moeite om dingen die je leert te onthouden? Met deze 10 tips helpen we je om zo min mogelijk te vergeten.

  1. Lees belangrijke stukken tekst hardop voor. Je brein heeft de neiging om je eigen stem goed te onthouden.
  2. Stel doelen voor jezelf. Je hersenen houden van focus. Ergens naartoe werken stimuleert het vermogen van je hersenen om informatie op te nemen.
  3. Neem regelmatig pauze en doe eventueel een aantal meditatie- of yoga oefeningen. Leren is erg intensief voor je hersenen, dus ze hebben af en toe rust nodig.
  4. Leg de stof uit aan iemand anders. Je onthoudt de informatie dan 10x beter.
  5. Herhaal zo vaak mogelijk. Als je niet herhaalt, vergeet je 50 tot 75% van de informatie binnen 24 uur.
  6. Schrijf belangrijke informatie op. Als je notities maakt met pen en papier, verwerk je de informatie beter.
  7. Zorg dat je rechtop zit. Als je je hoofd te veel laat hangen, geeft je evenwichtsorgaan een seintje aan je hersenen dat je in slaapstand bent. Je hersenen nemen dan minder informatie op.
  8. Verdeel de leerstof in stukken. Als je te veel informatie in een keer wilt opnemen, zorgt dit voor overbelasting van je hersenen.
  9. Zorg voor frisse lucht. Je hersenen presteren minder goed als je in een slecht geventileerde ruimte zit en je kunt er hoofdpijn van krijgen.
  10. Ga sporten! Bewegen heeft een positieve invloed op het onthouden van informatie. Uit onderzoek van de Radboud Universiteit blijkt dat je het beste 4 uur na het leren kunt gaan sporten. Dat is het meest effectief.
Zelf aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling?

Als online opleider bieden wij een eigen online academie voor bedrijven aan waar iedere medewerker op zijn eigen manier kan werken aan zijn skills. Meer weten over zo’n academie? Laat je gegevens achter op onderstaand formulier.

Leads
Bezig met versturen
Aanbevolen