In Werkgeluk

Het is weer zover, heel Nederland gaat massaal op vakantie. Zit jij daar op de zaak met nog drie andere collega’s die ook niemand hadden om mee op vakantie te gaan? Don’t worry! Wij hebben 10 redenen op een rijtje gezet waarom jij juist de slimmerik bent deze zomer.

1. Je kunt doorrijden in de spits

Omdat iedereen in Nederland lekker ligt te chillen op hun luchtbed, heb jij alle ruimte op weg naar je werk. Of je nu met de trein, auto of fiets gaat, je hebt geen last van geduw, files of overbevolkte kruispunten.

2. Geen afleiding van collega’s

Je hebt geen last van collega’s die ellenlange verhalen vertellen over hun hond die afgelopen weekend eindelijk zindelijk is geworden, of hoe leuk de verjaardag van de kinderen wel niet was. Jij kunt dus op je gemak doorwerken zonder gestoord te worden door je collega’s.

3. Jij bespaart

Omdat iedereen in de zomer met vakantie gaat, zijn de vakanties in die periode duurder. Soms scheelt dat zelfs tweederde op een vliegticket. Lekker bezig dus, want jij bespaart deze zomer geld!

4. Je bent flexibeler

Collega’s en klanten op vakantie, dat betekent minder vergaderingen, afspraken en telefoontjes. Dan kun je best een keer vroeg beginnen en lekker op tijd stoppen, zodat jij om 16:00 uur ook met een biertje op het terras zit.

5. Eeuwige dank van je collega’s

Je collega’s met kinderen zijn gebonden aan de zomervakantie. Zij zijn er ongetwijfeld superblij mee dat jij doorwerkt, zodat zij op vakantie kunnen. Terwijl je de hele zomer aan het doorploeteren bent, werk je meteen aan je karma.

6. Jij investeert in jezelf

Nu je niet wordt gestoord door je collega’s en klanten, race jij door je werkzaamheden heen. Je hebt eindelijk tijd om een cursus of training te volgen, waardoor je nog beter wordt in je werk.

7. Jij plant alvast je komende vakantie

De collega die naast je zit is op vakantie, dus je wordt niet meer de hele tijd op je vingers gekeken. Kun je op je gemak surfen naar alle vakantiesites om inspiratie op te doen voor jouw eerstvolgende vakantie.

8. Je bent helemaal uitgerust

Je collega’s die op vakantie zijn geweest worden verwelkomd met een volle mailbox. Jij hebt alles op orde en hebt zelfs tijd gehad voor achterstallige klusjes. Je bent dus helemaal zen, terwijl je collega’s keihard moeten werken om alles in te halen.

9. Socializen met je collega’s

Nu je met een klein team het fort bewaakt, leer je je collega’s pas echt goed kennen. Jullie hebben meer tijd om bij te kletsen en wat diepgang te creëren tijdens de lunch. En als er een probleem is, moeten jullie het samen oplossen. Dit zorgt voor een betere band!

10. Maak indruk op je collega’s en vrienden

Tijdens de zomerperiode wordt iedereen overspoelt met vakantieverhalen. Als jij doorwerkt in de zomer en pas later op vakantie gaat, hebben jouw collega’s en vrienden weer oprechte interesse in jouw avonturen.

Recente Berichten